Play off -paikka karkasi Ankkureilta

Mainos[adrotate banner="3"]

Toista kauttaan miesten Ykköspesiksessä pelannut Alajärven Ankkuritpesis asetti tavoitteekseen play offeihin pääsyn. Joukkueen sijoitus oli lopulta kuudes.

Päätösottelussaan Ankkurit haki kolme sarjapistettä Vähänkyrön Viestin kotikentältä lukemin 0–2 (0–7, 4–5) tasaisella esityksellä. Martti Viitasalo löi ottelussa neljä juoksua. Kärki meni hyvin kentälle ja sekä Elmeri Koivusalmi että 8/8 kärkilyöntiä nakuttanut Mikael Penninkangas toivat kaksi juoksua mieheen. Päätösottelussa joukkue onnistui kautta linjan sekä sisällä että ulkona.

MAINOS

22 pelaamastaan ottelusta nuori Ankkureiden joukkue saalisti 34 pistettä. Play off -paikka karkasi jo ennen päätöskierrosta. Välieräpaikka jäi lopulta kolmen pisteen päähän. Välierissä pelaavat Oulun Lippo Juniorit, Puijon Pesis, Jyväskylän Lohi ja Kannuksen Ura.

Haasteita ja kehitystä

Joukkueen ykköspelinjohtajana heinäkuuhun saakka toiminut ja koko kauden pelinjohtotiimissä mukana ollut Santeri Särkinen toteaa joukkueen jääneen asettamastaan tavoitteesta eli play off -paikasta.

– Jäätiin meidän tavoitteista. Se on täysi fakta, eikä siihen mitään selittelyjä ole. Kaikki vuoden haasteet huomioon ottaen aika hyvinkin pystyttiin nousemaan pleijarikamppailuun mukaan.

Haastetta joukkueelle toi esimerkiksi tilanne, jossa seitsemän miehistön jäsentä oli varusmiespalveluksessa. Särkinen valottaa, ettei joukkue päässyt toimimaan tarpeeksi paljon yhdessä eikä hitsautunut joukkueeksi, joka pystyy kääntämään tiukat pelit voitokseen.

Kevättalvella, ennen pelillisen tavoitteen asettamista joukkue oli asettanut tavoitteekseen tehdä töitä aiempaa paremmin ja jatkaa kehityksen kaarella.

– Pelimme kehittyi loppukautta kohti. Siihen on yksinkertainen syy, kun päästiin yhdessä tekemään ja pelaamaan. Kauden kolme ensimmäistä peliä oli tiukkoja ja ne olisi kaikki pitänyt voittaa ja meillä olisi ollut erilainen lähtökohta kauteen.

Pelaajat ovat tämän vuoden aikana kehittyneet Särkisen mukaan yksilöinä, mutta joukkuetasolle kehitystä ei saatu näkymään.

– Ylpeä olen joka äijästä, joka on joukkueessa pelannut. He ovat kaikkensa yrittäneet, vaikka välillä onkin ollut vaikeaa.

Leveämmät hartiat

Kauden positiivisiksi asioiksi Särkinen nostaa ne tilanteet, jotka tappiolla ollut joukkue on pystynyt kääntämään voitoksi – tai huonot pelit hyviksi. Plussarakkeeseen Särkinen nostaa myös loppukautta kohti kehittyneen pelin ja yhteen hitsaantuneen joukkueen.

Heinäkuun lopussa joukkueen ykköspelinjohtajaksi tuli Juha-Matti Jaatinen. Santeri Särkinen ja hänen aisaparinsa Toni Nevantakanen jatkoivat edelleen joukkueen pelinjohdossa. Särkinen kertoo, että pelinjohtotiimin laajentumiselle oli tarvetta tilanteessa, jossa joukkuetta vaivasi loukkaantumisia seurannut miehistönvajaus.

– Oli tosi mahtava homma, että Jaatinen halusi lähteä mukaan. Se oli minulle ja ”Nevallekin” helpottava juttu, että hän halusi oikeasti tulla meitä auttamaan. Saatiin yhdet silmät lisää ja pystyttiin mielestämme tekemään parempia ratkaisuja.

Joukkueelleen eniten juoksuja tuonut Nestori Yli-Sissala kuului Ankkureiden kokeneemman kaartin pelaajiin kaudella 2021. Kuva: Jani Vuorela

Ankkureiden paras lyöjä oli Martti Viitasalo, jonka kunnari ja 44 tavallista oikeuttavat Ykköspesiksen lyöjätilaston kuudenteen sijaan. Etenijätilastossa sinikeltaisista korkeimmalle ylsi puolestaan Nestori Yli-Sissala 30 tuodullaan, jolla irtosi etenijätilaston viides sija.

Ankkurit otti runkosarjassa viidenneksi eniten suoria eli kolmen pisteen voittoja. Joukkue teki sarjassa neljänneksi eniten juoksuja ottelua kohti ja pesi tässä tilastossa esimerkiksi välieriin ponnistaneen Lohen.

Lisäksi joukkue teki toiseksi eniten kolmostilanteita ottelua kohti. Kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli 360,2.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurien urheilijoille kultaa ja hopeaa Kalevan Kisoista!
Seuraava artikkeliKuusiokunnissa lisää tartuntoja ja altistuneita