1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lämpimien aterioiden kuljetus päättyy Lappajärvellä vuoden lopussa

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta päätti kokouksessaan kotiin kuljetettavien aterioiden osalta, että myös Lappajärven kunnan alueella siirrytään kylmien aterioiden kuljetukseen 1.1.2022 alkaen.

Tällä hetkellä Lappajärven Attendo keittiö toimittaa lämpimiä kotiin kuljetettavia aterioita maanantaista perjantaihin. Perjantain kuljetuksessa toimitetaan myös kylmät viikonlopun ateriat. Viikoittain aterioita kuljetetaan Lappajärvellä noin 276 kappaletta.

MAINOS

Alajärvellä ja Vimpelissä kotiin vietävät ateriat viedään asiakkaalle kylminä kolmena päivänä viikossa, maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Yhteistoiminta-alueella tulee kaikkien toimintojen olla tasapuolisia asiakkaiden saaman palvelun ja hinnan suhteen.

Kylmien aterioiden toimituksessa on muutamia etuja, kuten se että ruuan kuljetuksessa on helpompaa pitää ateria riittävän kylmänä kuin tarpeeksi kuumana ja ikäihmisen ei tarvitse olla odottamassa lämmintä ruokaa, vaan hänelle voidaan lämmittää se sopivimpana ajankohtana.

Ruuasta voidaan lämmittää vain osa kerrallaan, kun taas lämmin ateria tulisi syödä kokonaan heti ja hävittää loput.

Attendo Oy:n ravintohuollon kanssa käytyjen neuvottelujen mukaan on mahdollista siirtyä kylmiin 3-päiväisiin kuljetuksiin myös Lappajärvellä. Kotihoito valmistautuu käynneillään lämmittämään ateriat asiakkaille, joiden voimavarat eivät siihen riitä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät