-7.9 C
Alajärvi
perjantai 27.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Alajärven kaupungin nuorisopalvelut ja Lähi-ABC Alajärvi aloittavat uudenlaisen yhteistyön

Alajärven kaupungin nuorisopalvelut ja Lähi-ABC Alajärvi etsivät yhdessä vapaaehtoisia aikuisia Valvovat Vanhemmat nimiseen vapaaehtoisrinkiin.

– Vapaaehtoisilla aikuisilla halutaan rauhoittaa ABC:n ympäristöä ja vähentää lasten ja nuorten ylilyöntejä ABC:n pihassa ja sisällä, kommentoi erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto.

Mukaan ryhmään voi ilmoittautua kuka tahansa yli 18-vuotias.

Nuorisopalvelut järjestää vapaaehtoisille lyhyen koulutuksen sekä antaa vapaaehtoisille tunnisteliivin. Lähi-ABC Alajärvi tarjoaa vapaaehtoisille aina vuorossa yhden ruuan.

Tavoitteena on että toiminta alkaisi lokakuussa ja vapaaehtoisia etsittäisiin perjantai ja lauantai-illoille kello 19-22 väliselle ajalle.

– Tarkoitus ei ole vapaaehtoisista tehdä vartijoita tai järjestyksenvalvojia, vaan tuoda turvallisia aikuisia olemaan läsnä ja rauhoittamaan tilanteita olemassaolollaan, toteaa nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä.

Vapaaehtoiset voivat tarvittaessa soittaa vartijan tai poliisin paikalle, mikäli tilanne sellaista vaatii.

Kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä nuoriso-ohjaajiin Siiri Ahopeltoon, Tuomas Lahdenperään tai Elina Ruotsalaan.

Vapaaehtoisryhmän lisäksi nuorisopalvelut järjestävät satunnaisia pop-up nuorisotiloja syksyn aikana ABC:lla. Ensimmäinen ilta on jo sovittu perjantaille 15.10.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät