Luistelu- ja kiekkokoulu alkaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Pallokerhon ydintoimintaa jo pitkään ollut luistelu- ja kiekkokoulu alkaa tiistaina 28.9.kello 17–17.45 JKH Areenalla Alajärvellä. OmaSp-luistelu- ja kiekkokoulu on tarkoitettu noin 4–8-vuotiaille tytöille ja pojille. Kerhossa harjoitellaan luistelun ja pelaamisen perustaitoja pitkälti erilaisten leikkien ja pelien kautta. Tarkoituksena on, että koko jääaika vietetään aktiivisesti liikkuen ja hauskaa pitäen.

Luistelu- ja kiekkokoululla on tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa viettävällä JPK:lla pitkät perinteet. Viime vuosina luistelu- ja kiekkokoulussa on ollut mukana 40–70 lasta talvikautta kohti.
– Haastavan viime kauden jälkeen toivomme, että väki löytää jälleen jäähallille ja saamme positiivisen ilmapiirin tarttumaan koko liikuntakentälle. Nyt tarvitaan innostusta ja iloa, jota kiekkokoulutoiminnassa varmasti näkyy, toteaa seuran valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

MAINOS

Tytöt mukaan!

Luistelu- ja kiekkokouluun tulevan lapsen tärkeimmät varusteet ovat teroitetut luistimet, ristikolla varustettu kypärä ja käsiä suojaavat hanskat. Jussi Virtanen kertoo, ettei harrastuksen pariin tulevan lapsen tarvitse osata luistella, mutta hänen pitäisi pystyä olemaan jäällä ilman tukea. Tarvittaessa käytettävissä on myös luistelutukia, että pääsee harrastuksessa alkuun.

Jussi Virtanen kantaa päävastuun JPK:n kiekkokoulutoiminnasta. Hänen apunaan toimii pääasiassa harrastuksen pariin tulevien lasten vanhempia sekä muita vapaaehtoisia, joita seura myös kouluttaa ohjaajiksi. Katja Honko organisoi yhdessä Heidi Lampimäen kanssa tyttötoimintaa. Kiekkokoulun osana toimii tyttöryhmä ja sen toivotaan kannustavan tyttöjä entistä enemmän luistimille. JPK järjestää tyttökiekon ilmaisen tutustumispäivän tiistaina 5.10. kello 17–17.45.
– On mahtavaa, että seuramme pystyy tarjoamaan matalan kynnyksen toimintaa myös luistelusta ja pelaamisesta kiinnostuneille tytöille. Jääkiekon ollessa todella sosiaalinen harrastus, näemme ison potentiaalin harrastamisen mahdollistamisessa myös tyttöjen suuntaan, miettii Virtanen.
Luistelu- ja kiekkokoulusta saa lisätietoja JPK:n kotisivulta, jonka kautta myös ilmoittautuminen onnistuu.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSyyskuun poutasäät vauhdittivat puinnit loppusuoralle
Seuraava artikkeliLuomulle oma päivä EU:ssa