-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla perustasolle

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on kääntynyt parempaan. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 30,6 ja tartuntoja on todettu 59. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi maanantain kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan siirtyvän perustasolle. Sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on otettava edelleen huomioon tartuntalain 58 c -pykälän hygieniavaatimukset.

Perustasolle siirtymisen myötä Nyrkki muutti maskisuosituksen perustason suosituksen mukaiseksi ja etätyösuosituksen lokakuun alusta alkaen hybridimalliseksi. Lokakuun alusta suositellaan työpaikoilla hybridimallia, jolloin esimerkiksi puolet henkilöstöstä on lähityössä kerrallaan, jos se työn luonteen puolesta on mahdollista työnantajan harkinnan mukaisesti.

MAINOS

Menneellä viikolla todettiin 28 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 1537. Tartunnat tulevat nyt enimmäkseen perhepiiristä, tuttavilta, ravintoloista ja yökerhoista. Valtaosa koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla ja uuden testausstrategian myötä testimäärät ovat laskeneet.

Maskin käyttöä suositellaan muiden muassa seuraavissa tilanteissa: joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeuduttaessa ja ennen sen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina Nyrkin mukaan tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät