2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven syyslomatarjonnassa monta uutta juttua

Koko perheen uintipäivä. Pimeän patikka. Lasten ja isovanhempien luontopäivä. Drive in -elokuvailta. IIK!-viikko kirjastolla. Alajärven syyslomatarjonnassa on monta uutuutta ja paljon nähtävää ja koettavaa eri-ikäisille syyslomalaisille – vanhempia ja isovanhempia unohtamatta. Kaupungin nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, kirjasto ja 4H yhteistyökumppaneineen järjestävät yhteensä 16 eri tapahtumaa lomalaisia viihdyttämään.

Nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä kuvailee syysloman ohjelmatarjontaa kokonaisuudessaan erityisen laajaksi ja aikaisemmasta poikkeavaksi. Erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto kertoo puolestaan, että nuorille on haluttu järjestää ihan oikeasti toimintaa ja tapahtumia. Ohjelmaan on nostettu paljon uusia juttuja. Osaan tapahtumista vaaditaan ennakkoilmoittautumista, jotka tehdään Hellevi-järjestelmässä. Liikunnanohjaaja Merja Korpela kertoo, että Alajärven kaupungin sivuilla on linkki, jota seuraamalla ilmoittautuminen onnistuu.

MAINOS

Haravat esiin!

Alajärven nuorisotila Vintti on kiinni syysloman aikana. Vastaavasti lähes jokaiselle syyslomaviikon päivälle on luvassa tapahtumia ja tekemistä perjantaista eli lokakuun 15. päivästä aina 23. päivään eli lauantaihin. Lomaviikon aluksi – maanantaista keskiviikkoon – nuoret pääsevät auttamaan kotikaupunkinsa ikäihmisiä haravointikampanjalla. Kampanjaan osallistuneille nuorille on luvassa pieni porkkana: heille järjestetään yönuoppari Nuorisovintillä.
– Ideana on, että otamme ilmoittautumisia vastaan niin nuorilta kuin ikäihmisiltäkin, joiden pihoja nuoret voisivat mennä haravoimaan. Haravointiaika on pari tuntia kerrallaan, kertoo Siiri Ahopelto.

Perjantaina 15.10. järjestetään Valkealammella Pimeän patikka. Noin viiden kilometrin mittainen johdettu patikkalenkki kierretään oma otsalamppu mukana. Tapahtumaa ovat järjestämässä liikuntapalveluiden lisäksi Lehtimäen Jyske ja Suomenselän samoojat.
– Makkara- ja mehutarjoilu on hiihtostadionin laavulla, lupaa Merja Korpela.
Jos Valkealammelle ei halua lähteä patikoimaan pimeällä, järjestetään lauantaina 16.10. omatoiminen Päivänvalon patikka.

Elämyksiä ja yhdessäoloa

Paavolan koulun viereinen hiekkatekonurmi muuntuu lauantaina 16.10. drive in -elokuvateatteriksi. Kello 18.30 näytetään Trollz Maailmankiertue ja kello 21 nuorille ja aikuisille sopiva tieteistoimintatrilleri Tenet. Elokuva näytetään isolta screeniltä ja äänet autoradion kautta. Lahdenperä laskeskelee kentälle mahtuvan 50–60 autoa.

Nuorisopalvelut ja Alajärven 4H-yhdistys ovat saaneet yhteistyökumppaneikseen MLL:n paikallisyhdistyksen, Alajärven seurakunnan ja helluntaiseurakunnan lauantaina 16.10. kello 12–15 Palotorilla järjestettävään koko perheen tapahtumaan, jossa on luvassa toimintapisteitä ja mukavaa yhdessäoloa. Alareksissä näytetään kello 15 JP ja murtovaras -elokuva, joka on ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Uimahallilla tapahtuu myös uutta. Uimahallin väki järjestää yhdessä nuorisopalveluiden ja liikuntapalveluiden kanssa koko perheen uintipäivän maanantaina 18.10. Ohjelmassa on esimerkiksi pool race -vesirata. Maanantain tarjonnan huipentaa kirjaston IIK!-viikon avaus eli jännittävä satutunti perheen pienimmille. Heppakeppari-päivä kokoaa puolestaan 7–12-vuotiaat harrastajat 4H-kellarille tiistaina 19.10. kello 10–15. Samaa teemaa jatketaan torstaina 20.10. kello 10–15 Lehtimäen nuorisoseuralla. Syyslomaviikon torstaina järjestetään Alajärvellä ensimmäistä kertaa Asunnottomien yö -tapahtuma Kirkkotie 1:ssä Ohjaamon, Etsivän nuorisotyön ja Starttipajantiloissa. Kello 20–23 on vaatejakoa, makkara- ja kahvitarjoilua ja palveluohjausta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät