-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto kesytti Kouvottaret

Vimpelin Vedon naisten Korisliiga-joukkueen kausi alkoi vauhdikkaasti ja voitokkaasti. Seurahistoriansa ensimmäistä mitalia tältä kaudelta hakeva Kouvolan Kouvottaret kukistui Vimpelin liikuntahallilla koriluvuin 88–81 (19–21,19–16, 19–23,31–21). Veto-leirissä voitto maistuu makealta, sillä joukkueiden kymmenestä edellisestä kohtaamisesta vierasjoukkue oli voittanut peräti kahdeksan. Hyvin joukkueena pelannut ja puolustuspäässä aktiivisena esiintynyt Veto onnistui ratkaisevissa kaukoheittoyrityksissään ja lopullinen sinetti voitolle painettiin päätöserän 31–21-voitolla.

Sarja-avauksessa Vedon valttina oli tasaisuus. Jokainen avausviisikon jäsen pussitti kaksinumeroisen koriluvun. Kouvottaret sortui 14 pallonmenetykseen, joista Veto teki kaikkiaan27 pistettä. Veto piti pallosta huolta, sai siihen liikettä ja syöttösarakkeeseen 19 merkintää. Levypallot menivät tasan 40–40. Siinä missä vetolaiset onnistuivat riistoissa 13 kertaa, onnistui vastustaja niissä vain kertaalleen.

MAINOS

Vedolla voitontahtoa

Liikuntahallille saapuneille 102 katsojalle esiteltiin kuluvan kauden ulkomaalaisvahvistukset: amerikkalaiset Kym Royster (18/8), Anastasija Podunavac (21/7) ja joukkueensa parhaana palkittu Shaylen Burnett (16/20/11 syöttöä). Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luonnehtii laiturina pelaavaa 175-senttistä Burnettia pelaajaksi, joka näkee kentän.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 37–38. Kolmannessa erässä kuskin paikka vaihtui useampaan kertaan, eikä piste-ero lähtenyt repeämään. Kolmoserän päätteeksi Shaylen Burnett jakeli namusyötön Anastasija Podunovacille, joka upotti kolmen pisteen hyppyheiton ja tilanteeksi 57–60. Päätöskymmenminuuttisella Vedolla riitti vielä virtaa ja yhteispeli toimi. Takamies Anni Kujala heitti Vedon johtoon 34. peliminuutilla. Tämän jälkeen johtoasemaa ei Kouvottarille enää suostuttu luovuttamaan.

Jukka-Pekka Kujala totesi, ettei voitto ollut helppo.
– Pelattiin joukkueena hyvin. Olimme aktiivisia puolustuspäässä. Saimme riistoja aika paljon ja pystyimme juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja. Tämä ei ollut missään tapauksessa helppo voitto. Emme ole pitkään aikaan Kouvolaa voittaneet ja tämä maistuu makealta.

Serbiasta Suomeen

24-vuotias Anastasija Podunavac tulee Serbiasta ja pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. Podunavac koki Vedon pelanneen kaudenavauksessaan selkeästi sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.
– Kouvottaret oli yhtenäinen joukkue ja antoi meille hyvän vastuksen. Olen iloinen tästä voitosta. Meidän täytyy jatkaa samalla tavalla.

185-senttinen nelospaikan pelaaja kuvailee itseään joukkuepelaajaksi, joka yrittää löytää kanssapelaajansa kentällä.
– Tuon kentälle energiaa ja pidän puolustuspelaamisesta.

Suomessa, naisten Korisliigassa ja Vedossa pelaamista ZKK Vojvodinan kasvatti kuvailee itselleen suureksi mahdollisuudeksi. Vedossa pelaaminen tarjoaa lisää kokemusta ja tilaisuuden kehittää itseään pelaajana.
– Pidän tästä joukkueesta, se on hyvä joukkue. Autamme ja kannustamme toisiamme. On hyvä, että katsomossa oli yleisöä: sen tuki on kuin myötätuuli selkämme takana.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät