Etelä-Pohjanmaa edelleen perustasolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronatartuntojen määrä on kääntynyt nousuun. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 53,4 ja tartuntoja on todettu 103. Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan jatkavan toistaiseksi perustasolla ja tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkia tiloja.

Suurin osa koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla. Nyrkki kannustaa varaamaan ajan rokotukseen tai osallistumaan walk in -rokotustilaisuuteen. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri järjestää yhdessä jäsenkuntiensa kanssa koronarokotusten pop up -tapahtuman Seinäjoen Ideaparkissa lauantaina 9.10. kello 10–15. Rokotukset annetaan ilman ajanvarausta saapumisjärjestyksessä. Ensimmäiselle annokselle ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat.

MAINOS

75 uutta tartuntaa

Menneellä viikolla todettiin 75 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja oli 28. Tartuntojen kokonaismäärä on 1 612. Tartunnat leviävät nyt voimakkaasti rokottamattomien nuorten piirissä ja liittyvät sosiaalisiin kontakteihin ja yökerhoihin. Lisäksi on perhepiirin tartuntoja, tuttavilta tai muilta perheenjäseniltä saatuja, muualta Suomesta ja muutamia tartuntoja ulkomailta. Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla oli maanantain tiedon mukaan yksi ja terveyskeskuksen vuodeosastolla yksi COVID-19 potilas.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut 3,3 prosenttia. Joukkoaltistumisia todettiin yökerhoissa, luokissa, päiväkodissa, työpaikalla, joukkuelajiharrastuksissa. 48 prosenttia sairastuneista oli jo karanteenissa. Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus: 69,9 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 58,3 prosenttia myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa 74 prosenttia on saanut ensimmäisen ja 63 prosenttia myös toisen rokotuksen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella ei ole voimassaolevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58 c hygieniavaatimukset. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, sosiaali- ja terveydenhuollossa kaikissa tiloissa ja esimerkiksi koronatestiin hakeuduttaessa. Maskien käyttöä suositellaan aina tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

MAINOS
Edellinen artikkeliTeemu Kinnunen Vedon lukkariksi
Seuraava artikkeliKoulujen tilantarve puhutti Vimpelissä