-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Uusi hyötyjäteasema aloitti Vimpelissä

Millespakka Oy:n uusi hyötyjäteasema on aloittanut toimintansa Vimpelin Kehätiellä, Ruukin takana. Se korvaa Lähdetiellä pitkään asiakkaita palvelleen ja nyt jo suljetun hyötyjäteaseman. Uusi asema on aikaisempaan verrattuna tilava ja myös käyttäjäystävällisempi.

Uudella hyötyjäteasemalla otetaan maksutta vastaan kototalouksilta metallia, sähkö- ja elektroniikkaromua, autonrenkaita, painekyllästettyä puuta alle kuution tai sadan kilon verran. Hyötyjäteasemalle voi tuoda myös yksittäisen wc-pöntön tai lavuaarin. Maksullisiin ja uudella hyötyjäteasemalla vastaanotettaviin jätteisiin kuuluvat poltettava jäte, palamaton jäte, puujäte ja puutarhajäte.

MAINOS

Ihanteellinen paikka

Vimpelin hyötyjäteaseman uudistamistarve perustuu kävijä- ja jätemääräseurantaan. Millespakka Oy:n alkuperäisenä tarkoituksena oli nykyaikaistaa Lähdetiellä sijainnutta hyötyjäteasemaa. Kun asiaa tutkittiin, päädyttiin siihen tulokseen, että olisi parempi rakentaa kokonaan uusi asema. Lähdetielle olisi haluttu esimerkiksi rakentaa isompi ramppi.
Uuden hyötyjäteaseman rakentaminen ja kalusto maksoivat noin 200 000 euroa. Kehätietä puolusti uuden hyötyjäteaseman paikkana se, että sähkö- ja viemärilinjat olivat valmiina tontin vieressä. Tontti on tasainen, kun taas Lähdetiellä se oli kalteva.
– Tontin pohja on vahvaa ja tasaista peltomaata ja maansiirtotyöt jäivät vähäisiksi. Tontin omistaa Vimpelin kunta, kertoo Millespakka Oy:n toimitusjohtaja Ira Kekarainen.
Asiakkaat ajavat uuden hyötyjäteaseman portista rampille, josta käsin jätteiden laittaminen lavoille on vaivatonta. Samanaikaisesti omia jätteitään pääsee asianmukaisille lavoille siirtämään useammastakin autosta tai auton peräkärrystä.
Uudella hyötyjäteasemalla on vielä viimeistelytyöt kesken esimerkiksi opasteiden osalta.
Ira Kekarainen arvelee siistin, toimivan ja viihtyisän hyötyjäteaseman lisäävän hyötyjäteaseman kävijämääriä entisestään. Viime vuonna Millespakan kymmenellä hyötyjäteasemalla kirjattiin yhteensä 17 000 kävijää. Vimpelissä on toivottu hyötyjäteasemalle lisää aukioloaikaa, mutta ainakin toistaiseksi Kehätiellä palvellaan asiakkaita keskiviikkona iltapäivisin ja lauantaina aamupäivällä.

Hyväksi havaittu palvelu

Vimpelin uusi hyötyjäteasema avautui asiakkaille keskiviikkona 29. kesäkuuta. Hyötyjäteasemanhoitaja Kari Hietala kertoo, että kävijöitä riitti heti ensimmäisenä aukiolopäivänä.
– Ihmiset ovat tykänneet uudesta asemasta. Vimpelissä käytetään aika lailla hyvin hyötyjäteasemaa. Asemalle tuodaan kaikkea mahdollista, mitä täällä otetaan vastaan.

 

Miia Katajamäki pitää uutta hyötyjäteasemaa selkeänä käyttäjän näkökulmasta katsottuna.

 

Vimpeliläiset Miia ja Teemu Katajamäki olivat saaneet tietoa uuden hyötyjäteaseman sijainnista Facebookista. Miia Katajamäki kertoo, että asemalle on tuotu käyty tuomassa jotakin sinne sopivaa jätettä noin parin kuukauden välein, sillä Miia Katajamäen mukaan rompetta löytyy.
– Vanha talo kun on, niin uudistetaan jotakin.
Lauantaina Katajamäet toivat hyötyjäteasemalle metalliromua, öljyä ja vanhoja huonekaluja.
– Uusi hyötyjäteasema on entistä selkeämpi ja tavaroita on paljon helpompi laittaa lavoille. Ennen lavat olivat todella korkeat. Tosi hyvä, että omassa kylässä on tällainen palvelu, iloitsee Miia Katajamäki

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät