Alajärven kaupunginhallitus äänesti tuloveroprosentista

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupungin tuloveroprosentti kuluvana vuonna on 21,75. Kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden tuloveroprosenttia kokouksessaan maanantaina siltä pohjaesitykseltä, että myös ensi vuoden tuloveroprosentti pysyisi samana myös vuodelle 2022.

Pohjaesityksessä todetaan, että SOTE-uudistuksen yhteydessä periaatteena on, että kuntien väliset kunnallisveroprosenttien vaihteluvälit ja kuntalaisten veroasteet pysyvät ennallaan 13,26 %-yksikön siirron jälkeen.

MAINOS

Tämän ja sekä vuoden 2021 välitilinpäätösennusteen mukaan tuloveroprosenttia ei voida lähteä laskemaan näissä osin ennustamattomissa olosuhteissa. Tuloveroprosentin pitäminen vuoden 2021 tasolla tulee vaatimaan tiukkaa taloudenpitoa vuonna 2022 ja 2023.

Asian käsittelyn yhteydessä Jukka Joensuu esitti, että tuloveroprosenttia tulee alentaa 0,25 %. Pentti Joensuu kannatti Jukka Joensuun esitystä.

Suoritetussa äänestyksessä kahdeksan kunnanhallituksen jäsentä oli kunnallisveron ennallaan pitämisen kannalla (Palmu Sari, Kujala Kuisma, Hänninen Jarmo, Kanervikkoaho-Kataja Aino, Korhonen Kari, Levijoki Antti-Kalle, Matokangas Anne ja Peltokangas Lea) ja kaksi sen laskemisen puolella (Joensuu Jukka ja Joensuu Pentti).

Kaupunginhallitus esittää siis valtuustolle tuloveron pitämistä ennallaan ensi vuonna.

Kiinteistöverojen osalta valtuustolle esitetään yksimielisesti niiden pitämistä tämänvuotisella tasolla.

MAINOS
Edellinen artikkeliRajapatikka tarjosi tietoa ja yhdessäoloa
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaalla uusia koronavirustartuntoja