1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Rajapatikka tarjosi tietoa ja yhdessäoloa

Syksyn värit olivat parhaimmillaan mukavasti väkeä koonneessa kolmen kunnan rajapatikassa. Kuva: Jaana Sippola.

Kolmen kunnan rajapatikka Jäkälämäen kodalle, eli leikkisästi kolmen valtakunnan rajalle, imaisi mukaansa kuntalaisia kuulemaan mm. retkeilyyn liittyvistä hankkeista. Matkaan lähdettiin Valkealammen hiihtostadionilta ja määränpäänä oli Jäkälämäen laavu.

Patikkaretken järjestelyistä vastasivat Leader-ryhmät Kuudestaan ry. ja Aisapari ry. Matkaan lähti myös kolme kuntajohtajaa: Alajärven Vesa Koivunen, Alavuden Liisa Heinämäki ja Kuortaneen Teemu Puolijoki.

MAINOS

Syysluonnosta nautti heidän lisäkseen lukuisa joukko kuntalaisia, joille valotettiin esimerkiksi kolmen kunnan kesken tapahtuvaa ja retkeilyyn liittyvää yhteisideointia.

Retkeilyreitistö valmistumassa

Valkealampi-elinkautiseksi kutsuttu Olli Raivio kertoi yli viidellekymmenelle matkaan lähteneelle patikoijalle Jäkälämäen jäkälänkeruuperinteestä ja siitä kertovasta lapiosta. Hän myös jakoi kiinnostavaa tietoa suppamuodostelmista, jotka ovat jääkauden sulamisvaiheen aikana syntyneitä harjukuoppia tai -hautoja.

Jäkälämäen kodalle päästyään Kuudestaan ry:n kehittämissuunnittelijat Päivi Rintala ja Jaana Sippola kertoivat Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoimasta Kuuden tähden reitistö -hankekokonaisuudesta, joka on edennyt suunnittelusta reittikartoituksesta markkinointi- ja oheispalveluiden kehittämisvaiheeseen.

Muiden muassa Soiniin ja Ähtäriin valmistuu syksyn aikana uudet ulkoilureitit, joista julkaistaan reittiselosteet karttoineen verkkosovelluksessa. Aisapari ry:n kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahti toi hanketerveiset puolestaan Aisaparilta. Kodalla maistui myös paistettu makkara.

Lihy- eli Liikunnasta hyvinvointia -hankkeen Liis Ranta-Knuuttila laittoi patikoijien niveliin liikettä jumppatuokiollaan.

Kuntajohtajat löivät kättä kolmen kunnan rajalla. Vesa Koivunen nauratti väkeä huomioimalla, että Alajärven ja Kuortaneen väliset rajapyykit ovat sammaloituneet umpeen. Hän tuumasi, että mahtoiko tämä merkitä kuntaliitosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät