-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla uusia koronavirustartuntoja

Etelä-Pohjanmaalla koronatilanne on lähtenyt nopeasti heikkenemään ja tämän vuoksi Etelä-Pohjanmaalla on siirrytty koronaviruspandemian kiihtymisvaiheeseen 11.10. alkaen.

Etelä-Pohjanmaalla tartuntojen määrät ovat nousussa, sairaalahoidon tarve on kasvanut, useammissa sote-yksiköissä on havaittu tartuntaketjuja ja rokotekattavuus on edelleen matalalla tasolla.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla on myös todettu muutamia uusia koronavirustartuntoja viimeisen viikon aikana ja noin 40 henkilöä on tällä hetkellä karanteenissa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee yhdessä Etelä-Pohjanmaan alueellisen yhteistyöryhmä nyrkin kanssa laajennettua maskisuositusta.

Yli 12-vuotiaiden henkilöiden suositellaan käyttävän suu-nenäsuojusta:
Aina joukkoliikenteessä, mukaan lukien koulukyydit.

Aina julkisissa sisätilaisuuksissa ja yleisötilaisuuksissa, mukaan lukien koulut ja oppilaitokset.

Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä.

Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa ja teattereissa sekä julkisissa ti-loissa järjestettävissä yleisötapahtumissa, kun paikalla on runsaasti ihmisiä.

Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa sekä vierailtaesssa että työskennellessä.

Vieraillessa asumispalveluyksiköissä tai akuuttiosastolla suu-nenäsuojusta on käytettävä.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä toivoo kaikki alueen asukkaita hakeutumaan koronarokotukseen itselle sopivimmalle terveysasemalle.

Jatkossa Järvi-Pohjanmaan alueella järjestetään walk-in-rokotustapahtumia tiistaisin

Alajärvellä klo 15-17

Lappajärvellä ja Vimpelissä klo 15-16

Voit varata ajan koronarokotusta varten myös www.hyvis.fi-palvelusta tai rokotteiden ajanvarausnumerosta 06-2412 7800.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät