Kahdeksan uutta jatkotartuntaa Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Eilen annettun tiedotteen jälkeen Lappajärven yhteiskoulun oppilailla tai henkilökunnalla on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Yhteiskoulun tartuntojen alkuperää ei ole vielä saatu selville.

MAINOS

Järviseudun ammatti-instituutti Jamissa todettu tartunta on peräisin toisesta maakunnasta, mutta Jamin ja yhteiskoulun tartuntojen väliltä ei ole löydetty yhteyttä.

Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin uusien tartuntojen johdosta, vaikka kaksi rokoteannosta voi estää karanteeniin joutumiselta.

Samassa perheessä tai taloudessa asuvat asetetaan karanteeniin (myös kaksi kertaa rokotetut) THL:n toimenpideohjeen mukaisesti.

Tartuntaketjuun liittyy myös joukkoaltistuminen urheilujoukkueessa.

Koronavirukselle on voinut myös altistua

su 17.10. klo 20-20.30 Heikin Grilli Lappajärvi, ei suu-nenäsuojusta käytössä

Tällä hetkellä suosittelemme rajoittamaan lähikontakteja, käyttämään suu-nenäsuojusta kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista sekä hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran huomenna 21.10. ja antaa tarvittaessa uusia suosituksia tai toimenpideohjeita.

MAINOS
Edellinen artikkeliYksinäisyys kaikkoaa Keitaalla – ovet ovat avoinna jokaiselle
Seuraava artikkeliJärjestetyn jätteenkuljetuksen ulkopuolella on edelleen satoja kiinteistöjä – uhkasakon mahdollisuus esillä