2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Yksinäisyys kaikkoaa Keitaalla – ovet ovat avoinna jokaiselle

Alajärven keskustassa sijaitseva Keidas on paikka ihan jokaiselle, joka haluaa poiketa kahvikupposelle, lukemaan päivän lehdet, käydä pelaamassa jotain tai käydä juttelemassa muiden juttuseuraa kaipaavien kanssa.

STEA:n rahoituksella toimivan Keitaan toiminnanjohtaja Maija-Leena Rantakangas kertoo, että Keidas on kaikkien yhteinen olohuone, johon voi tulla hetkeksi käymään tai viihtyä pidempäänkin. Toimintaa Keitaalla on nyt rajoitusten jälkeen jälleen runsaasti kaikille arkipäiville.

MAINOS

Maanantaisin Keidas on auki kello 12-15 ja silloin tarjolla on kahvia tuoreen pullan kanssa! Marraskuun alusta alkaen paikalla on myös joka maanantai kokemusasiantuntija ja parittomina maanantaina myös sosiaalikuntoutuksen ohjaaja kaupungilta.

Heitä voi tulla tapaamaan muuten vain tai pyytää apua vaikkapa hakemuksien kanssa.

Tiistaista perjantaihin ovet ovat avoinna kello 9-13 joka päivä. Tiistaisin ja torstaisin kello 11 tarjoillaan kotiruokalounas, johon tulee ilmoittautua ennakkoon, Sen hinta on 2,5 euroa.

Marraskuun alusta lukien tiistaisin kello 13 keitaalla alkaa uutena kokeiluna Naisten olkkari. Se on avoinna kaikille naisille ja sinne voi tulla juttelemaan tai vaikka käsitöitä tekemään.

Keskiviikkoisin kello 9 on tarjolla ilmainen aamupuuro ja torstaisin lounas tiistain tapaan. Torstaisin kello 12-13 tarjolla on myös päiväkahvit, joissa mukana on aina edustaja jostain seurakunnasta.

Torstaisin kello 18 on kaupungin järjestämä Hyvän mielen ilta, jossa paikalla on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntija. Kyseessä on kaikille avoin keskusteluryhmä.

Perjantaisin päivän teemana on Elämän askeleet – hyvillä mielin viikonloppua kohti. Paikalla on kokemusasiantuntija ja mukavaa puuhaa viettää aikaa yhdessä muiden kanssa.

Jokaisen kuukauden viimeisenä perjantaina on aloitettu nyt myös Pizza- ja biljardi-illat. Illat starttaavat kello 18 ja ne on otettu hyvin vastaan! Luvassa on hauska ja leppoisa ilta pelaillen ja jutellen.

Keitaalla toiminnoista ei peritä maksua, mutta vapaaehtoisiin maksuihin on mahdollisuus esimerkiksi kahvien osalta. Kävijöitä Keitaalla alkaa jälleen olla yhtä hyvin kuin ennen koronaa, jopa 15-16 henkilöä päivässä. Hiljaisina päivinä kävijöitä on toki vähemmän.

– Tämä on aikuisten ihmisten kohtaamispaikka, koko kylän olohuone johon toivoisi jokaisen joskus poikkeavan vaikka kahvikupilliselle, Rantakangas sanoo. Keitaalla päiviinsä saa ohjelmaa ja sisältöä, toiminta ei ole erityisesti suunnattu millekään ryhmälle vaan haluamme vain lievittää yksinäisyyttä.

Vapaaehtoisia tarvitaan

Keitaan toiminnalle tärkeitä vapaaehtoisia ollaan jälleen etsimässä toimintaan mukaan. Vapaaehtoiset voivat toimia vaikkapa ryhmien vetäjänä.

– Meillä on jo nyt muutama vapaaehtoinen työssä, mutta heitä tarvitaan lisää ja olemme valmiita myös kouluttamaan heitä.

Tulossa on jälleen myös Hyvä aika -keräys, jolla kerätään varoja paikkakunnan parhaaksi. Varat luovutetaan saajilleen perusturvan ja seurakunnan diakoniatyön kautta vuoden vaihteen tietämillä.

Suunnitelmissa on järjestää mahdollisesti jouluaattona Joulu yhdessä -tilaisuus Keitaalla, jolloin yksinäisilläkin olisi paikka missä kokea joulun tunnelmaa yhdessä muiden kanssa.

Keitaan mainioita tiloja tarjotaan lisäksi myös yhteistyökumppanien käyttöön.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät