-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Päivittäistavarakaupan palvelut runsastuvat Lehtimäellä pian aimo harppauksen

Lehtimäen Keskikylällä päivittäistavarakaupan palvelut runsastuvat aimo harppauksen alkavan marraskuun aikana, kun Kesäniemen Kauppa Kirkonkylällä loppuu ja sen nykyiset kauppiaat Petra ja Sami Haapaniemi avaavat uuden liikkeen ns. Ritalan kiinteistössä, joka alunperinkin on ollut päivittäistavarakauppa.

– Asiaa oli mietitty pitkään, mutta vasta kun nämä tilat tulivat myyntiin, ajatus konkretisoitui, Petra ja Sami kertovat.

Vanha kiinteistö Kirkonkylällä on sekin hyvässä kunnossa ja kaupanpito toimi siinä hyvin, mutta tilanpuute vaivasi jatkuvasti ja toisaalta myös väki kaupan ympäristössä väheni vuosi vuodelta.

MAINOS

– Tässä tarjolle tuli iso kiinteistö, joka remontin myötä on helppo palauttaa takaisin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Kauppatilan lisäksi on paljon lämmintä varastotilaa, kellari ja 115 -neliöinen asunto, joka todennäköisesti menee tulevaisuudessa vuokrakäyttöön.

Kaupan ovien sulkeutuminen Kirkonkylällä on aiheuttanut kyläläisissä yllättävän vähän negatiivista tunnetta. Päinvastoin asiakkaat ovat kokeneet positiiviseksi nuorten yrittäjien halun panostaa liiketoimintaansa.

– Olemme sopineet, että kuljetamme vanhat kanta-asiakkaamme kauppareissuille sovittuina päivinä. Lisäksi heille on tarjolla ostosten kotiinkuljetusta, Petra kertoo.

Palveleva lihatiski!

Muuton myötä liikkeen tilat tuplaantuvat, mikä tietää mahdollisuutta ottaa myyntiin entistä monipuolisemmin eri tuotevaihtoehtoja ja mm. Pirkka-tuotteita, sekä sitä että tuotteet saa paremmin esille ja ne ovat helpommin löydettävissä.

Uuteen myymälään tulee uutena lisäksi paistopiste leipomuksille, pullonpalautusautomaatti sisälle liikkeeseen sekä sähköiset kassajärjestelmät.

Samin lempilapsi liikkeessä on nurkkaus, josta löytyy ruuveja ja pultteja – ja kunhan toiminta uusissa tiloissa on saatu käyntiin, alkaa Sami pikkuhiljaa laitella kiinteistön alakertaa tavoitteenaan luoda sinne pienradan osasto, johon tulisi erilaista rakennuspuolen tavaraa!

Uuden liikkeen toimintaa aletaan pyörittää tutulla kolmen naisen henkilökunnalla, kuin on tuttua Kirkonkylältä, mutta aika näyttää tarvitaanko lisäresursseja. Omaa yritystään kotoa Rannankylältä käsin pyörittävä Sami on hänkin lupautunut uuteen liikkeeseen jo vähintään kiireavuksi.

Aukioloajoissa liike tulee olemaan joustava ja sopivat ajat niin talvi- kuin kesäkuullekin tulevat muotoutumaan sen mukaan, miten asiakkaat liikkuvat.

– Meiltä saa jatkossa tästä Keskikylältä kaikkea, mitä on tähän saakka saanut päivittäistavaroista leluihin, kodintuotteisiin, eläinten ruokiin ja tarvikkeisiin, pesuaineisiin, papereihin ja kosmetiikkaan.

– Lisäksi myymälään tulee edelleen myös palveleva tuorelihatiski, laajempana kuin Kirkonkylällä. Valikoimiin otetaan mm. lihaa, kanaa ja kalaa asiakkaiden toiveita kuunnellen, Petra lupaa.

Remontti uusissa tiloissa on nyt loppusuoralla, ja paikat hohtavatkin puhtaina ja tyylikkäinä. Vanhaa on säilytetty sitäkin, sillä jatkossakin kassapöytänä toimii sama tuttu kassapöytä, joka on peräisin jo kiinteistössä aikanaan toimineesta Ritalan kaupasta. Pöytä on täysin toimiva ja pienellä fiksauksella se saadaan tähän päivään!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät