Etelä-Pohjanmaa jatkaa leviämisvaiheessa – sairaalahoidossa jopa 7 -vuotias

Mainos[adrotate banner="3"]

Tänään maanantaina kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Viikolla 43 todettiin yhteensä 168 tartuntaa, mikä on viikkokohtainen ennätys koko pandemian ajalta. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 125. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2159.

MAINOS

14 vuorokauden ilmaantuvuus on nyt 151,8 / 100 000 asukasta. Tartuntoja on ympäri maakuntaa ja paljon joukkoaltistumisia.

Lokakuussa todettiin yhteensä 579 koronatartuntaa, mikä on kuukausikohtainen ennätys koko pandemia-aikana.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä kahdeksan koronapotilasta, joista kaksi tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien ikähaarukka on 7-92 vuotta. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on kuusi koronapotilasta.

Lokakuun aikana erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia oli täysin rokottamattomia.

Tartunnoista suurin osa, lähes puolet, on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulun tai sote-yksikön tartuntaketjusta. 18 prosentissa tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut ja se on nyt 5,2 prosenttia. Sairastuneista 56 prosenttia oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus koko väestöstä: 71,8 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 65,7 prosenttia myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa 75,4 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 69,2 prosenttia myös 2. rokotuksen. Leviämisvaiheen ravintolarajoitusten myötä into rokotusten ottamiseen on lisääntynyt huomattavasti.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3176 covid-19-näytettä, keskimäärin 527 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 17,8 tuntia.

MAINOS
Edellinen artikkeliValkealampi maakunnan suosituimpien ulkoilualueiden joukossa
Seuraava artikkeliSoinissa myös 8A ja 8B luokat etäopetukseen altistumisten vuoksi