Soini jatkanee lähes entisellä verotuksella

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että ensi vuoden veroprosenttien esitetään pääosin pysyvän ennallaan. Kunnanhallitus esittää valtuustolle kunnallisveron säilyttämistä nykyisellään.

Kiinteistöveroprosenttien osalta esitetään 0,1 prosentin korotusta muiden, kuin vakituisten asuinrakennusten veroon, muiden osalta säilytetään nykyinen taso.

MAINOS

Talousarvion valmistelua jatketaan. Kunnanhallitus ohjeisti karsimaan investointeja ja jatkamaan säästöjen etsintää, jotta tuloksellista alijäämää saadaan pienennettyä.

Kuraattorin toimi vakinaistettiin. Soinilla ja Ähtärillä on ollut yhteinen kuraattori, määräaikaisen toimen ollessa Soinin kirjoilla. Nyt tehdyllä päätöksellä Linda Hiipakka jatkaa tehtävässä vakinaisena ensi vuoden alusta. Yhteistyö Ähtärin kanssa jatkuu.

Kuluvan vuoden kolmannen kvartaalin toteuma verrattuna talousarvioon on toteutunut tyydyttävästi. Tulopuolella verotulojen kertymä sekä valtionosuudet ovat kehittyneet arvioitua paremmin. Menojen kehitys on ollut hieman ennakoitua suurempi, johtuen perusturvaan kohdentuvista koronaepidemian lisäkuluista.

Muutoin kulut on saatu pidettyä kurissa ja tuloksellisesti toteuma on ollut talousarviota parempi. Loppuvuoden näkymät ennustavat vuosikatteen pysyvän negatiivisena ja tuloksen alijäämäisenä, joskin hieman ennakoitua pienempänä.

Tarkastuslautakunnan kokoonpanoa esitetään tarkasteltavaksi, jotta lautakunnan toimivuus taataan ilman mahdollisia esteellisyyksiä.

Kunnanhallitus päätti olla käyttämättä etuosto-oikeuttaan tehdyistä kiinteistökaupoista.

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaalla lähes joka neljäs eläkeläinen tekee työtä eläkkeen ohella
Seuraava artikkeliPaavolan koululla jatkotartunta – yksi luokka karanteeniin