Etelä-Pohjanmaalla lähes joka neljäs eläkeläinen tekee työtä eläkkeen ohella

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaalla lähes joka neljäs (24%) eläkeläinen kertoi tekevänsä säännöllisesti (9%) tai epäsäännöllisesti (15%) palkkatyötä eläkkeellä.

Luvut ovat lähes samaa tasoa kuin keskimäärin Suomessa. Valtakunnallisesti yhdeksän prosenttia eläkeläisistä kerto tekevänsä säännöllisesti työtä ja 18 prosenttia epäsäännöllisesti.

MAINOS

Niistä Etelä-Pohjanmaalla asuvista vastaajista, jotka eivät kertoneet työskentelevänsä eläkkeen ohella, 31 prosenttia kertoi olevansa kiinnostunut tekemään eläkkeellä palkkatyötä. Kiinnostus on kolme prosenttiyksikköä suurempaa kuin Suomessa keskimäärin.

Valtakunnallisesti jopa 28 prosenttia eläkeläisistä, jotka eivät tee nyt työtä, on kiinnostunut työstä eläkkeen ohella. Suurin kiinnostus alueellisesti työntekoon on Keski-Suomessa (35%) ja Kainuussa (34%).

Eläkeläisen vapaus ja se, että sopivaa työtä ei ole tarjolla kerrottiin suurimmiksi syiksi sille, ettei ole kiinnostuksesta huolimatta osallistunut työntekoon.

Lähes viidennes tekee töitä eläkkeeltä satunnaisesti

Tutkimuksen mukaan nykyisin joka kymmenes (9 %) eläkeläinen kertoo työskentelevänsä säännöllisesti eläkkeen ohella. Satunnaisesti työelämään osallistuu 18 prosenttia eläkkeellä olevista.

Ne vastaajat, jotka tekevät eläkkeen ohella työtä, kertoivat suurimmaksi kannusteeksi työnteolle lisätulojen ansaitsemisen sekä sen, että kokee olevan vielä annettavaa työelämässä.

Kevan tutkimukseen haastateltiin yhteensä 4357 suomalaista eri puolilta Suomea. Aineisto edustaa maamme 18 vuotta täyttänyttä väestöä lukuun ottamatta Ahvenanmaan maakunnassa asuvia. Tilastollinen virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kevan johtava asiantuntija Ismo Kainulainen pitää työstä kiinnostuneiden eläkeläisten määrää huomattavana. – Paljon on puhuttu osaajapulasta. Meillä näyttäisi olevan eläkeläisten joukossa paljon sellaisia osaajia, jotka olisivat kiinnostuneet jonkinlaisesta työnteosta.

– Olen aivan varma, että sopivien työmahdollisuuksien osuminen kohdalle voisi saada mittavan joukon tekemään työtä eläkkeen ohella. Tätä osaavaa eläkeläisten joukkoa kannattaisi työvoiman rekrytoijien varmasti jatkossa lähestyä tavalla, jos toisellakin.

MAINOS
Edellinen artikkeliToimelan korjaus käynnistyy välittömästi
Seuraava artikkeliSoini jatkanee lähes entisellä verotuksella