0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Järvilakeuden kansalaisopisto kotouttaa Thaimaasta alueelle muuttaneita

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää lauantaina 13.11. Kauhavalla tilaisuuden Thaimaasta Suomeen muuttaneille naisille.

Tilaisuudessa maahanmuuttajia on tarkoitus auttaa verkostoitumaan, ja ohjelmassa on työllistämiseen ja kotoutumiseen liittyviä esityksiä.

MAINOS

Järvilakeuden kansalaisopisto on vahvistanut rooliaan maahanmuuttajien kotouttamistoiminnassa. Kauhavan ja Lappajärven vastaanottokeskukset toimivat lähtölaukauksena laajamittaisemmalle kotouttamistyölle. Sittemmin valtio on ryhtynyt tukemaan toimintaa, ja opiston rooli on ajan myötä vahvistunut.

– Teemme kotouttamista sekä opiston normaalina valtionosuustoimintana että hankerahoituksella. Lauantain tapahtuman järjestää Oppia ja osallisuutta -hanke. Tämän hankkeen kohderyhmänä ovat nimenomaisesti naiset, ja hanke on Opetushallituksen rahoittama. Tilaisuuteen on kutsuttu osanottajia opiston toiminta-alueelta, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Vuoden 2020 lopulla Etelä-Pohjanmaalla asui 183 Thaimaan kansalaista.

Järvilakeuden kansalaisopisto tarjoaa opiskelun ja harrastamisen mahdollisuuksia Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. Taito- ja taideaineitten sekä kielten opiskelun lisäksi ajankohtaisia taitoja voi hankkia esimerkiksi tietotekniikasta tai ensiavusta.

Opistossa on vuosittain tarjolla myös lukuisia erilaisia liikuntakursseja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät