Ketola punnersi EM-hopeaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Niku Ketola saavutti EM-hopeaa Venäjällä Jekaterinburgissa käydyissä penkkipunnerruksen EM-kisoissa.

Ensimmäistä kertaa EM-joukkueessa mukana ollut Ketola kilpaili klassisessa penkkipunnerruksessa sarjassa M23 120 kiloa, tuloksen ollessa 182,5 kiloa. Voiton vei Armenialainen Yuri Karoglanyan tuloksella 185 kiloa.

MAINOS

Ketolan ensimmäinen nosto oli 170, toinen 182,5 ja viimeinen yritys 187,5 kiloa jäi nousematta.

Mestaruustaisto käytiin lopulta kahden kesken ja yllättävän tiukaksi sekin meni. Armenialainen sai viimeisellä nostolla ylös myös 190 kiloa, mutta noston mennessä hylkyyn hänen tuloksekseen jäi toisella yrityksellä nostettu 185 kiloa.

– Pari viikkoa sitten PM-kisoissa nostamani 187,5 kiloa olisi täten riittänyt voittoon, mutta tällä kertaa se jäi tulematta ja sitä on turha jossitella. Vahvin mies voitti joka tapauksessa, ja mitali tuntuu aina mahtavalta.

– Koronan takia kaikki isoimmat kisat siirtyi vuoden loppupuolelle ja nyt kova kisaputki on alkanut tuntumaan kropassa. Pian täytyykin aloittaa taas pohjakunnon tekeminen.

– Nämä olivat itselleni viimeiset kisat juniori-ikäisenä, ensi vuonna kilpailen jo avoimessa ikäluokassa, jossa pelkästään Suomen taso on todella kova, Ketola kertoo.

– Suunnitelmissa on kuitenkin käydä vielä lauantaina toistovoimapunnerruksen SM-kisoissa, tässä lajissa yli 20-vuotiaat kuuluvatkin jo avoimeen ikäluokkaan.

Ketola kilpailee IPF:n alaisissa kilpailuissa. IPF on ainoa voimanostoliitto, joka on Wadan dopingtestauksen alainen.

MAINOS
Edellinen artikkeliLapsen oikeuksien teemaviikkoa vietettiin Soinissa
Seuraava artikkeliKahdeksan jatkotartuntaa Järvi-Pohjanmaan perusturvan kotihoidon tartuntaketjussa