-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Joulupostia ikäihmisille syntyi pienten käsien avulla Vimpelissä!

Vimpelin ja Lappajärven 4H-yhdistykset ovat mukana Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa ja sen myötä molemmilla paikkakunnilla kortteja askarrellaan myös korttipajoissa ja kouluilla.

Viimevuonna Lappajärvellä saatiin yli 800 joulukorttia ja Vimpelissä yli 400. Suuresta määrästä johtuen niitä pystyttiin jakamaan asumispalveluyksiköissä olevien lisäksi myös kotona asuville.

MAINOS

Näin käy varmasti myös tänä vuonna ja 4H-yhdistysten toiminnanjohtaja Kirsi Sänkiaho kertookin, että eri kylille on jo sovittu yhteyshenkilöitä, jotka jakavat kortteja postilaatikoihin omalla alueellaan.

Torstaina kortteja askarreltiin Vimpelissä nuorisotalolla ja pienten touhukkaiden käsien ansiosta moni ikäihminen tuleekin tämän joulun alla saamaan postilaatikkoonsa hienon, itse tehdyn joulukortin!

– Viime vuonna korttipajoja ei voitu koronan vuoksi pitää, mutta silloinkin koululaiset ja opettajat ottivat asian omakseen ja kortteja tehtiin paljon kouluissa!

Vimpelissä ja Lappajärvellä korttityöpajoissa on tarjolla paljon ihania materiaaleja korttien valmistukseen. Materiaalit ovat 4H -yhdistykseltä ja ne innostavatkin tekijöitä hienoihin luoviin ratkaisuihin korttien koon, muodon ja kuvien suhteen.

Sänkiaho kertoo, että Vimpelissä 4H on saanut kunnalta mukavasti avustuksia toimintaansa, viimeksi osaava -kerhonohjaaja hankkeeseen, jonka avulla koulutettiin nuoria, jotka työllistyvät yhdistykseen.

– Ostimme koulutuksen Alajärven 4H -yhdistykseltä. Yhteistyö alueen 4H-yhdistysten kesken pelaa hienosti!

Kuka tahansa voi osallistua!

Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan voi osallistua myös ostetuilla korteilla, tyyli on vapaa! Vimpelissä joulukortteja kerätään kirjastossa ja Kukkasalonki Kastanjassa ja Lappajärvellä kirjastossa, joihin kuka tahansa voi käydä viemässä omat korttinsa.

Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Älä sulje korttia kirjekuoreen!

Kampanjan järjestää Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ja se kestää 7.12. saakka.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät