Lehtimäki avasi ovensa jouluun!

Mainos[adrotate banner="3"]
Joulupukin kanssa riitti rupattelijoita, lasten lisäksi myös aikuisilta riitti keskustelunaiheita tulevan joulun tiimoilta.

Lehtimäellä juhlistettiin perinteistä joulunavausta hieman uudella tavalla, koska koronatilanteen vuoksi sisätiloissa Nuorisoseuralla järjestettiin nyt vain myyjäiset, kahvila, joulupukin vierailu ja avajaispuhe.

Perinteisiä palkitsemisia ei siis tänä vuonna nähty ja niinpä avajaisohjelma keskittyikin entistä enemmän kauppaliikkeisiin, jotka jokainen järjesti päivän aikana monenlaista tarjoilua ja tarjouksia.

MAINOS

Nuorisoseuran kahvilassa ja myyjäisissä riitti illansuussa mukavasti kävijöitä. Joulunavauspuheenpitänyt Alajärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu kertoi olleensa nyt ensimmäistä kertaa Lehtimäen joulunavauksessa.

– Mielikuvani Lehtimäestä on aina ollut lämmin ja yhteisöllinen. Kun täällä jotain halutaan, se pistetään tapahtumaan. Palveluista on haluttu pitää kiinni, koulu ja terveysasema ovat tärkeitä, Palmu sanoi ja yhtyi ajatukseen, että nämä palvelut on saatava Lehtimäeltä jatkossakin.

Palmu kertoi kulkeneensa töissä Lehtimäellä Rantakaislassa nyt kesästä saakka. Moni on ihmetellyt miksi siellä, vaikka Alajärvellä on paljon töitä sairaanhoitajille. – Olin kuullut vuosien ajan hyvää Rantakaislasta ja siellä vieraillessani koin, että täällä haluan tehdä työtä. Asiakkaita kohdellaan kunnioittavasti ja henkilökunnan kesken on hyvä henki.

Lapsuudessa Lehtimäki oli Palmulle tärkeä paikka, koska siellä oli uimahalli. Nyt katsanto on tuosta laajentunut ja Palmu totesi, että Lehtimäen opisto on tärkeä koko kaupungille, siellä tehdään arvokasta työtä, se on iso työllistäjä, jolla on valtava yhteiskunnallinen merkitys.

Palmu nosti esille Valkealammen merkityksen ja lehtimäkeläisen yritystoiminnan, josta välittyy sitoutuminen alueelle. Yrityksiä laajennetaan täällä ja uskotaan siihen, mitä ollaan tekemässä.

– Myös tämä nuorisoseuran talo on osoitus lehtimäkeläisten sisukkuudesta. Tämä on upea kokoontumispaikka. Lähellä sijaitseva Taimelan koulu on erittäin tärkeä päiväkoti-ikäisistä lapsista kuudesluokkalaisiin saakka.

Palmu puhui myös korona-ajan haasteista etenkin lapsille ja nuorille sekä ikäihmisille. Hän muistutti rokotusten merkityksestä tilanteen ratkaisussa.

– Joulu on hiljentymisen aikaa läheisten kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni hankkii paikallisista ja lähellä olevista liikkeistä joulun ostoksensa ja tukevat näin paikallisia yrityksiä. Muistakaa myös aineettomien lahjojen mahdollisuus!

Avajaisten lopussa Joulupukki arpoi vielä Lehtimäen Nesteen päivän kinkkuarvonnan voittajaksi Reino Riihimäen!


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvi pukeutui joulunaikaan ja -valoihin!
Seuraava artikkeliPitkän linjan puurtaja Soinin vuoden yrittäjäksi