Hyvä Joulumieli -keräys kutsuu auttamaan Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinilaisilla on jälleen mahdollisuus päästä tekemään hyvää paikallisesti Hyvä Joulumieli -keräyksen kautta, vaikka keräystä aikaisemmin paikkakunnalla organisoinut Lions Club onkin lopettanut toimintansa.

Vetovastuun keräyksestä on ottanut Eläkeliitto Soini, jonka puheenjohtaja Jorma Turpela ja sihteeri Pekka Päivärinta kertovat, että keräyksen toteutuminen oli vaarassa jo vuosi sitten, jolloin klubi oli siitä luopumassa. Vasta ihmisten kysellessä keräyksen perään, se päätettiin järjestää.

MAINOS

Koska keräyksen merkitys niin lahjoittajille kuin saajillekin on tiedossa, päätti Eläkeliiton paikallisyhdistys nyt ottaa tehtävän hoitaakseen.

Sekä K-market Kaneliin että Soinin S-Markettiin tulee 26.11. tuulikaappiin joulukuusi, jonka oksilta löytyy kirjakuoria. Kuorissa on sisällä lappu, johon voi kirjoittaa lahjoittamansa summan ja omat yhteystietonsa niille varatuille paikoille.

– Emme siis mielellämme käsittele rahaa, vaan voit sulkea kirjekuoren ja palauttaa sen kaupan kassalle, josta ne toimitetaan meille, Turpela kertoo.

– Rahastonhoitajamme pitää lahjoituksista kirjanpidon ja kun keräys sunnuntaina 19.12. päättyy, hän laskee yhteissumman ja hankkii sillä summalla yhdistyksen varoilla sadan euron arvoisia lahjakortteja S-Markettiin ja Kaneliin. Lahjakortit rajataan niin, että niillä ei ovi ostaa tupakkatuotteita eikä alkoholia.

Lahjakortit luovutetaan heti maanantaina Kuussoten sosiaalipalveluihin, jonka kautta ne jaetaan vielä ennen joulua eniten tarvitseville Soinin alueella, etupäässä lapsiperheille, mutta mahdollisesti myös muille avun tarpeessa oleville.

Kun lahjakortit on saatu tarvitseville, laskuttaa rahastonhoitaja lahjoittajia tammikuun aikana sillä summalla, jonka he ovat luvanneet keräykseen antaa.

– Jos joku välttämättä haluaa sujauttaa rahan mukaan kirjekuoreen, niin sekin toki käy, mutta mieluummin laskutamme lahjoitussumman.

Keräykseen voi lahjoittaa täsmälleen haluamansa summan, ala- sen kuin ylärajaakaan ei ole. Aikaisempina vuosina lahjakortteja on saatu jakoon kymmenkunta. Keräyksen kulut ovat hyvin pienet ja muodostuvat lähinnä kirjakuorista.

Jäsenhankintakampanjassa hyvät palkinnot!

Eläkeliiton Soinin yhdistyksen syyskokous on valinnut puheenjohtajaksi vuodelle 2022 Jorma Turpelan, varapuheenjohtajaksi Sauli Keskisen, sihteeriksi Pekka Päivärinnan ja rahastonhoitajaksi sekä jäsensihteeriksi Marja-Leena Saarisen.

Hallitukseen uusiksi jäseniksi on valittu Hannele Hannula ja Sauli Keskinen. Hallituksessa jatkavat edelleen vuonna 2022 Kaija Huvila, Elise Ylätalo, Raija Niemelä, Helena Saarinen, Seppo Saarinen, Saara Kivikangas, Voitto Vuorenmaa ja Pekka Päivärinta.

Toimikuntiin valittiin siten, että matkailu- ja virkistystoiminnassa ovat Pekka Päivärinta ja Kaija Huvila, liikuntatoimikunnassa Voitto Vuorenmaa ja Saara Kivikangas, jäsentilaisuusemäntinä Raija Niemelä, Helena Saarinen ja Kaija Huvila sekä vapaaehtoistyön vastaavina Saara Kivikangas ja Elise Ylätalo.

Vuoden kääntyessä kohti loppua yhdistys käynnistää myös jäsenhankintakampanjan. Joulukuussa yhdistykseen liittyvät ovat mukana paikallisyhdistyksen arvonnassa, jossa arvotaan joulukuun liittyjien kesken sadan euron arvoinen älypuhelin!

Lisäksi liittyjät ovat mukana Eläkeliiton valtakunnallisessa jäsenhankintakampanjassa, jossa mukana ovat kaikki 1.6.202-31.12.2021 välisenä aikana liittyneet ja palkintona on lomalahjakortti, joka oikeuttaa kahden vuorokauden kahden henkilön lomapakettiin, arvoltaan 324 euroa!

EL Soinin yhdistyksessä jäseniä on 280 ja toimintaa ison jäsenmäärän mukaisesti. Mukaan liittyvä voi tehdä sen kätevästi netissä ja jos oma osaaminen ei siihen riitä, kirjastossa on tarjolla digiopastusta ikäihmisille. Sieltä saa avun myös jäseneksi liittymiseen. Liittyä voi myös perinteisesti kirjallisesti ja liittymiskaavakkeita on kirjastolla.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäen vuoden yrittäjä Maalausliike Juha Sipiläinen rakentaa ja remontoi
Seuraava artikkeliBiokaasulaitos kokosi kävijöitä Nygårdin tilalle Alajärvellä