-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Lehtimäen vuoden yrittäjä Maalausliike Juha Sipiläinen rakentaa ja remontoi

Lehtimäen vuoden yrittäjänä on palkittu Maalausliike Juha Sipiläinen. Sipiläinen perusti firmansa 1997 oltuaan sitä ennen töissä seinäjokelaisessa rakennusliikkeessä. Siellä hän teki kohteita kiinteistönvälitysfirmalle, josta alettiin osaavalle miehelle sanoa, että jos tällä olisi toiminimi, töitä asuntoremonttien parissa riittäisi.

Niin Sipiläinen jäi pois palkkatyöstä, perusti oman yrityksen ja aluksi työt keskittyivätkin asuntoremontteihin vuosien ajan.

MAINOS

Pian Juhan isä alkoi tehdä töitä poikansa kaverina ja lopulta työtä li jo niin paljon, että piti ottaa ulkopuolisiakin työntekijöitä. Mukaan työkohteiksi tulivat uudet kerrostalot, joiden sisätilat remontoitiin muuttokuntoon. Parhaimmillaan töissä oli viisi miestä.

Vuosien varrella Sipiläinen on ollut mukana monissa kiinnostavissa ja mieleenpainuvissa kohteissa lähinnä Seinäjoen seudulla. Niihin lukeutuu Sorsanpesän kaikkien huoneiden remontti 2000 -luvun alkupuolella.

Seinäjoen kaupunginteatterin tekniikan uusiminen oli yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista, samoin kuin pandatalon rakennustöissä mukanaolo Ähtärissä.

Kilpailun kiristyessä suuret kohteet kävivät niin kilpailluiksi, että Sipiläinen palasi tekemään töitä yhdessä isänsä kanssa pienempiin kohteisiin. Edelleenkin työmaat olivat kuitenkin lähinnä Seinäjoella, jossa on kuljettu Lehtimäeltä yli 20 vuotta.

– Joinain vuosina en ole tehnyt töitä Lehtimäellä päivääkään, parhaina sentään viikon tai kaksi, Sipiläinen kertoo.

Seinäjoella isoja kohteita ovat olleet myös sairaalan yksi remonteista, joka työllisti puolen vuoden ajan.

Yritys on työllistänyt aikanaan myös kaikki perheen kolme lasta, jotka ovat olleet työssä mukana etenkin kesäisin. Heidän kanssaan on tehty mm. ulkomaalauksia Ollikaisen hirsirakenteelle Tampereen seudulla. Asuntomessuillakin on kahteen kertaan nähty Sipiläisten maalaamia hirsitaloja.

Viime vuosiin saakka Sipiläisen kanssa työtä on tehnyt perheen nuorin tytär, mutta nyt Juha työskentelee jälleen yksin. Töitä on edelleen paljon Seinäjoella, mutta Ähtärinjärven rannalla on tehty myös mökkiremonttia yksityiselle.

Nykyisin Juha Sipiläinen ottaa mielellään jo työkohteita lähempääkin ja kaikenlainen remontti- ja rakennustyö sujuu pitkällä kokemuksella. Juha Sipiläinen rakentaa niin varastot kuin autotallitkin, tai tarvittaessa vaikka koko talon.

Osaamista on myös remontteihin, joten vanhojen talojen remontit sekä kaikenlaiset sisätyöt maalauksesta laatoitukseen onnistuvat – niin isot kuin pienetkin urakat.

Etenkin talvet ovat olleet viime vuosina hiljaisempia, joten remonttimiestä kannattaa kysyä kohteeseen vaikka nopeallakin aikataululla.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät