-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ikääntyneille liikettä Alajärvellä

Alajärvellä on lähdetty innostamaan kaikkia ikäihmisiä mukaan matalan kynnyksen jumppahetkeen, joka soveltuu ihan jokaiselle, joka jaksaa nousta muutamat portaat paikan päälle Makasiinin liikuntatilaan.

Mukaan iloiseen porukkaan voi tulla vain ilmestymällä paikalle perjantaina kello 10 mennessä. Luvassa on aina aluksi tuolijumppaa ohjatusti ja sen jälkeen erilaisia sisäpelejä. Ryhmä on myös ilmainen.

MAINOS

Kaupungin liikunnanohjaaja Merja Korpela kertoo, että kaupunki tarjoaa toiminnalle tilat ja Merja on ollut aluksi koordinoimassa toimintaa. Paikkakunnan pirteät yhdistykset Alajärven Eläkeliitto, Järvi-Pohjanmaan Seniorit ja Alajärven Sydänyhdistys ovat ottaneet hommasta kuitenkin kopin ja vetovastuu on heillä vuorotellen.

Tuolijumpan jälkeen nyt kolme kertaa kokoontuneessa ryhmässä on pelattu bocciaa, aikaan sopivasti myös koronaa ja pelailtu sisäcurlingia. Nämä mukavat ja viihdyttävät pelit tarjoavat vähän tavallisesta arjesta poikkeavia ärsykkeitä, kehittävät hienomotoriikkaa ja tasapainoa.

Tavoitteena on, että ryhmä tulisi toimimaan jatkuvasti perjantaiaamuisin kello 10 Makasiinin liikuntatilassa. Viime perjantaina vetovastuussa olivat Seniorit, joista Maire Hämeenniemi vinkkaa, että jumppaan mukaantulo on hyvä yhdistää vaikka muuhun kauppa- ja asiointireissuun!

Jumpan lisäksi tarjolla on mukavaa seuraa ja jutustelua, kahvitkin keitetään!

Ennen joulua jumppa on vielä kaksi kertaa ja uudelleen sitä jatketaan loppiaisen jälkeen perjantaina 14.1. Mukana on ollut porukkaa kymmenen molemmin puolin ja uudet osallistujat ovat tervetulleita mukaan rentoon yhdessäoloon!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät