-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

SPR:n Perhon osasto jakoi ansiomitaleja

Suomen Punaisen Ristin Perhon osasto piti syyskokouksessa puheenjohtaja Olli Koivukoski toi tiedoksi, että Tasavallan Presidentti on Suomen Punaisen Ristin hallituksen ehdotuksesta myöntänyt huomionosoituksena Päivi Kellokoskelle Suomen Punaisen Ristin hopeisen ansiomitalin ja Tuula Kalliokoskelle Suomen Punaisen Ristin pronssisen ansiomitalin sekä Helena Poraselle Suomen Punaisen Ristin pronssisen ansiomitalin kiitoksena ansiokkaasta työstä Punaisen Ristin päämäärien hyväksi.

SPR:n Länsi-Suomen piiristä oli Jooel Niittynen saapunut kokoukseen luovuttamaan ansiomitalit saajille yhdessä osaston puheenjohtaja Olli Koivukosken kanssa. Helena Poranen kiitti huomionosoituksesta kaikkien ansiomitalin saajien puolesta. Osasto on pienillä voimavaroillaan voinut toteuttaa SPR:n tavoitteita myös Perhossa.

MAINOS

Kokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelma vuodelle 2022 perustui edellisten vuosien tapaan nälkäpäiväkeräyksen järjestämiseen, verenluovutustilaisuuksien järjestämiseen, ystävätoimintaan seurakunnan ja Eläkeliiton kanssa ja muihin hallituksen hyväksymiin toimiin tai koulutuksiin.

Ensiapukurssi pyritään myös järjestämään yhteistyössä naapurikuntien osastojen kanssa. Toimintasuunnitelmaan kuului myös avustustoimintaan osallistuminen tarpeen mukaan hallituksen päätöksellä.

Yhteistyötä tehdään Perhon seurakunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa avustustoiminnassa. Osallistutaan sääntöjen mukaan myös piirikokouksiin ja valtakunnalliseen yleiskokoukseen.

Kaikessa osaston toiminnassa on kuitenkin otettava huomioon aina pienet vapaaehtoisvoimavarat ja myös osaston pienet taloudelliset resurssit. Haastetta on tuonut moneen osaston toimintaan koronapandemia, jonka voima ei helposti näytä laantuvan.

Kokouksessa vahvistettu talousarvio vuodelle 2022 perustuu hyväksyttyyn toimintasuunnitelmaan.

SPR:n Perhon osaston hallituksessa on kuusi jäsentä, puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Tulevan vuoden puheenjohtajana toimii edelleen Koivukoski Olli ja varapuheenjohtajana Kalliokoski Tuula. Syyskokous valitsi hallitukseen erovuoroisten tilalle vuosiksi 2022 ja 2023 seuraavat: Anttila Sari, Kellokoski Päivi ja Poranen Helena.

Osaston hallituksessa jatkavat edelleen ensi vuonna: Arkkukangas Pirjo, Laasala Teija ja Viitala Eila. Toiminnantarkastajaksi valittiin Haukilahti Katri ja varatoiminnantarkastajaksi Karhulahti Tiina.

Perhon osasto on jälleen tämänkin vuoden joulunajan mukana Hyvä Joulumieli -lahjakorttien jakamisessa yhteistyössä Perhon seurakunnan diakoniatyön kanssa. Osasto on saanut lahjakortteja jaettavaksi Perhon vähävaraisille tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille.

Lahjakortti on tarkoitettu ruuan ja ruokatarvikkeiden ostoon, mukana voi olla yksittäisiä taloustarvikkeita (esimerkiksi pesuaine tai vaippapaketti).

SPR:n Perhon osasto on hyvillään siitä, että valtakunnallisella Hyvä Joulumieli-keräystuotolla on osaston puolesta voitu tuoda jouluiloa 25 perholaiselle lapsiperheelle. Lahjakortit oikeuttavat joulukuun loppuun saakka ruokaostoksiin S-ryhmän elintarvikekaupoista.

Hyvä Joulumieli-keräys on järjestetty valtakunnallisesti jo 25 kertaa. Tämä keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys. Hyvä Joulumieli-keräys lähti alunperin liikkeelle vuonna 1997 Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta.

Syyskokouksessa oli myös esillä osaston vuosien 1997 – 2003 kaikista kokousten pöytäkirjoista vastasidottu, mustakantinen kirja. Piirin Niittyselle tuotiin tiedoksi, että osaston kaikki yli 71-vuotisen toiminta-ajan pöytäkirjat ovat säilyneet tallessa.

Niittynen tutustui uuteen kirjaan ja kiitteli osastoa siitä, että toimintaa on suunniteltu tulevallekin vuodelle. Syyskokoukseen osallistujat kertoivat Niittyselle, että osasto pitää arvokkaana sitä asiaa, että Perhossa on oma SPR:n osasto. Joitakin osastoja on jo yhdistetty suuremmiksi kokonaisuuksiksi ja silloin oman kunnan alueen toiminta saattaa olennaisesti heikentyä.

Suomen Punaisen Ristin Perhon osasto on toiminut Perhossa yhtäjaksoisesti jo 71 vuotta, sillä sen perustava kokous on pidetty 30.10.1950.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät