0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla varmistunut ensimmäinen omikron-virusmuunnoksen aiheuttama koronatartunta – maakunta jatkaa leviämisalueena

Tänään maanantaina kokoontunut Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan jatkavan koronapandemian leviämisalueena. Tartuntojen määrä on edelleen korkealla.

Alueella voimassa olevat rajoitukset ja suositukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan.

MAINOS

Maanantaina 13.12. sairaanhoitopiiri sai tiedon ensimmäisestä alueella todetusta omikron-muunnoksen aiheuttamasta Covid-19-tartunnasta.

Tartuntaan on peräisin ulkomailta, ja henkilö on testattu heti maahan saavuttuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tapauksen johdosta altistuneita on muutamia henkilöitä, jotka ovat karanteenisssa.

Virusmuunnoksia tutkitaan sekvensointimenetelmällä Helsingissä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla 153 uutta koronavirustartuntaa.

Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 160. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 3084. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on edelleen varsin korkealla 161,7 / 100 000 asukasta, rokottamattomien yli 12-vuotiaiden osalta 619 / 100 000.

Tartunnoista suurin osa (42 %) oli perhepiirin tartuntoja. Sairastuneita on kaikissa ikäryhmissä, mutta etenkin kouluikäisissä sekä jatkotartuntojen myötä heidän vanhemmissaan.

Lisäksi tartuntoja on tullut ulkomailta, muualta Suomesta, työpaikalta sekä kavereilta, sukulaisilta tai tuttavilta.

Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus on noussut reilusti viimeviikkoisesta ja on nyt 19 %.

Positiivisten koronatestien osuus on nyt 4,3 %.

Sairastuneista tasan puolet (50%) on ollut karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 4 koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on 3 koronapotilasta.

Etelä-Pohjanmaa on edelleen Suomen sairaanhoitopiireistä ainoa, jossa ei ole vielä saavutettu 80 % rokotuskattavuutta 2. koronarokoteannosten osalta koko sairaanhoitopiirin tasolla.

Aluemme kuntien välillä on eroja. 12 eteläpohjalaista kuntaa on jo ylittänyt 2. annosten osalta 80% rokotuskattavuuden.

Koko Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 84,7 % on saanut 1. rokotuksen ja 79,8 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 11,2 % alueen yli 12-vuotiaista.
Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 87,3 % on saanut 1. rokotuksen ja 82,8 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 10,4 % yli 12-vuotiaista.

Kolmansia annoksia on Etelä-Pohjanmaalla annettu hieman enemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Kunnissa on toteutettu walk in -tyyppisiä rokotustapahtumia, jotka ovat osoittautuneet varsin suosituiksi. Tapahtumat ovat olleet avoimia myös 3. annokselle tulijoille.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3570 covid-19-näytettä, viive näytteenotosta tuloksen valmistumiseen on keskimäärin 20 tuntia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät