-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Jytyläinen Sirma Lampinen on STTK:n Tulevaisuuden tekijä

Alajärveläinen Sirma Lampinen on valittu STTK:n Tulevaisuuden tekijäksi. Vuosittaisella kunniamaininnalla halutaan kannustaa nuoria toimimaan aktiivisesti ammattiliitossaan, uudistamaan ay-liikettä ja tuomaan esiin rohkeita ajatuksia työelämän kehittämiseen ja liittonsa toimintaan.

Lampinen on STTK-laisen Ammattiliitto Jytyn jäsen. Hän työskentelee Alajärven kaupungin teknisen toimen toimistosihteerinä ja Järviseudun jätelautakunnan esittelijänä.

MAINOS

Valinnan tehnyt raati kuvailee Lampista aktiiviseksi, toimeliaaksi, rohkeaksi, innostavaksi ja optimistiseksi.

– Hän on liittonsa tulevaisuustyöryhmän puheenjohtaja, tässä roolissa ajanut rohkeasti muutoksia liiton toimintatapoihin sekä tuonut nuorten näkemyksiä esiin, raati toteaa.

Nuorten ääni kuuluviin

Sirma Lampinen kertoo, että hän liittyi Jytyyn aikoinaan sen vuoksi, että Alajärven yhdistyksellä tuntui olevan aktiivista toimintaa ja tuli tunne, että olisi hyvä järjestäytyä. Joku työkaveri myös suositteli Jytyä ja kertoi toiminnan olevan mukavaa.

– Niin liityin mukaan ja pian olinkin sitten paikallistasolla hallituksessa ja sitten sen sihteerinä. Toiminta on ollut tosi kivaa kaikki nämä vuodet.

Sirma valittiin Alajärven yhdistyksen nuorisovastaavaksi ja sitä myöten häneltä tiedusteltiin kiinnostusta ryhtyä myös alueelliseksi nuorisovastaavaksi tämän vuoden alusta lukien. – Alueita on kaikkiaan neljä ja jokaisella niistä on kaksi nuorisovastaavaa. Me nuorisovastaavat yhdessä muodostamme Jytyn tulevaisuus -työryhmän, jonka puheenjohtajana toimin.

Sirmalla itsellään on taustalla jo peruskoululaisesta alkanut kiinnostus yhteisten asioiden hoitoon, sillä olipa hän aikanaan mm. työharjoittelussa eduskunnassa! Politiikka kiinnosti niin paljon, että hän kävi Keskustan järjestämän Politiikan korkeakoulun. Sittemmin Sirma huomasi, että hänen suoralle luonteelleen politiikka ei ehkä olisikaan se oikea tie.

– Silti vaikuttaminen kiinnostaa minua edelleen, vaikka ei politiikan tekeminen. Ammattiyhdistyksessä edunvalvonta on tärkeässä roolissa, mutta siinäkin minua kiinnostavat ainakin toistaiseksi enemmän jäsentemme hyvinvointi ja siitä huolehtiminen, kuin varsinainen työehtosopimuksiin liittyvä edunvalvontatyö.

– Tykkään vaikuttaa asioihin rehellisesti omana itsenäni, ilman että minun tarvitsisi esittää mitään muuta kuin olen.

Paikallisyhdistyksessä työ on edunvalvonnan lisäksi erilaisten hyvinvointietujen tarjoamista jäsenille, tapahtumia ja tilaisuuksia sekä hyvinvointipäiviä, joissa keskitytään joko fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin.

– Meillä oli uuden James Bond -leffan tullessa erityisesti nuoria ajatellen jäsenhankintakampanja, ”Lupa liittyä Jytyyn”, jossa jäsenet saivat ottaa ei-jytyläisen ystävänsä mukaan leffaan. Tämä idea luotiin Tulevaisuustyöryhmässä ja sitä toteutettiin myös muualla päin Suomea!

– Pikkujouluja Alajärven yhdistyksessä vietimme kranssipajassa Jamilla ja kun korona-aikana on ollut vaikea järjestää tapahtumia, olemme tarjonneet jäsenille sen sijaan hieronta -etua. Olemme halunneet kertoa, että välitämme jäsentemme hyvinvoinnista korona-aikanakin.

Jäseneduissa pyritään käyttämään paikallisten yrittäjien palveluja ja esimerkiksi hierontaedun myötä moni pääsi kokeilemaan sellaisia alan palveluja, joihin ei ehkä muuten olisi tullut tutustuttua!

Jyty Alajärvessä jäseniä on noin 120 ja useimmat jäsenistä työskentelevät Alajärven kaupungille, Soinin tai Vimpelin kunnille tai Järvinetille.

Kattojärjestö STTK:n myöntämää tunnustusta Sirma pitää tunnustuksena koko aktiiviselle nuorten tulevaisuustyöryhmälle. 50000 jäsenen Jytyssä nuorilla on mm. läsnä- ja puheoikeus liittohallituksessa ja tulevaisuuden toiminnan kehittäminen ymmärretään hyväksi lisäksi, eikä asiaksi, joka olisi pois Jytyn nykyisestä toiminnasta.

– Me luomme vielä toimivampaa Jytyä yhdessä!

Se, että STTK huomioi Tulevaisuuden tekijä -tittelillä nimenomaan jytyläisen toimijan, on hieno asia koko Jytylle ja osittaa sen, miten tärkeää nuorisotyö on ammattiyhdistystoiminnassa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät