-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Superpesiksen otteluohjelmat on julkaistu

Miesten ja naisten Superpesiksen otteluohjelmat on julkaistu. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot ovat tulessa miesten Superpesiksen avauksessa sekä Espanjan Aurinkorannikolla sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 14 (paikallista aikaa) että Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä 12. toukokuuta.

Fugepesis-tapahtuman naisten superpesisottelussa kohtaavat Roihuttaret Helsingistä ja Seinäjoen Maila-Jussit 23. huhtikuuta kello 13 (paikallista aikaa).

MAINOS

Miesten Superpesiksen ottelumäärä runkosarjassa on 30 joukkuetta kohden. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi kukin joukkue pelaa maantieteellisesti määritellyt kuusi lisäottelua. 12 joukkueen naisten Superpesiksessä ottelumääräksi muodostuu kahden lisäottelun myötä 24.

Kahtena edellisenä vuonna superpesisjoukkueet pääsivät tositoimiin kesä- tai jopa vasta heinäkuussa koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Nyt kausi avataan Fugepesis-tapahtuman merkeissä jo huhtikuussa.

– Uusien stadionien rakentaminen jatkuu vielä kauden alkupuolella Tampereella ja Sotkamossa, mikä vaikuttaa alkukauden ottelupaikkakuntiin. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot pelaavat kauden avauksessa Helsingissä 12.5.

– Lisäksi on varmistunut miesten superpesisottelu Vaasaan myös juhlavuoden superpesiskaudelle, kun Manse kohtaa Koskenkorvan Urheilijat sunnuntaina 12.6., Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

Pudotuspelit käynnistyvät miesten Superpesiksessä 17. elokuuta ja naisten Superpesiksessä 19. elokuuta. Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 24. syyskuuta.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, palaavat tutummalle paikalleen heinäkuulle. Nykymuotoinen Itä-Länsi-tapahtuma saapuu kautta aikain ensimmäisen kerran Tampereelle ja uudistuvalle Kaupin stadionille 9.-10.7.

Historiansa ensimmäiseen pääsarjakauteen valmistautuva Pöytyän Urheilijat pelaa kotiavauksensa heti naisten avauskierroksella lauantaina 14.5. Vastustajaksi saapuu Pöytyälle Seinäjoen Maila-Jussit.

Toinen sarjanousija Mailattaret Vaasasta avaa kahdella vierasottelulla ja kohtaa kotonaan hallitsevan Suomen mestarin Pesäkarhut Porista keskiviikkona 18.5.

Vimpelin Vedon ottelut käynnistyvät perjantaina 13.5. Hyvinkään Tahkoa vastaan Hyvinkäällä. Sunnuntaina 15.5. pelataan Saarikentällä ja vastassa ovat Seinäjoen Jymy-Jussit.

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2022

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (24 ottelua/joukkue) sekä kuusi (6) lisäottelua, yhteensä 30 ottelua/joukkue.

Pudotuspelit

Puolivälieriin selviytyvät runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Puolivälierät
pelataan paras viidestä – järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Välierissä pelaavat puolivälierien voittajat. Runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa heikoimmin
sijoittuneen. Toisen parin muodostavat kaksi muuta puolivälierien voittajaa. Välierät pelataan paras
viidestä – järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Pronssiottelussa kohtaavat välierien häviäjät. Ottelusarja pelataan paras kolmesta – järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Loppuottelussa kohtaavat välierien voittajat. Ottelusarja pelataan paras viidestä – järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Putoaminen

Runkosarjassa 12. ja 13. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras viidestä -järjestelmällä.

Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan Ykköspesiksen
2. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Superpesiskarsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on Superpesisjoukkueella.

Otteluparin voittaja jatkaa Superpesiksessä ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

Runkosarjan lisäottelut

Lisäottelut muodostuvat maantieteellisesti lähimpiä joukkueita vastaan – vastapäivään 3 ottelua (kotivieras-koti -rytmillä) ja myötäpäivään 3 ottelua (vieras-koti-vieras -rytmillä). k = kotiottelu, v = vierasottelu
Vimpelin Veto:
– Seinäjoen JymyJussit (k), Koskenkorvan Urheilijat (v), Kankaanpään Maila (k)
– Pattijoen Urheilijat, Raahe (v), Kempeleen Kiri (k), Sotkamon Jymy (v)

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät