Sakari Joensuu jatkaa Suomen Yrittäjien rahoitus- ja verovaliokunnassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot.

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022-2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.

MAINOS

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta.

Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien.

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan.

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenistä rakentamisen valiokunnan puheenjohtajana jatkaa seinäjokelainen Juha Lounatvuori Pohjois-Suomen Sähkö Oy:stä.

Lisäksi alueeltamme järjestövaliokuntaan valittiin uutena jäsenenä isokyröläinen Pirkko Viljanmaa Viljanmaa ja Kumppani Ky:stä, kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa jatkaa ähtäriläinen Juha Salmi Remu Oy:stä, rahoitus- ja verovaliokunnassa jatkaa alajärveläinen Sakari Joensuu Josak Oy:stä, liikenne- ja logistiikkavaliokunnassa jatkaa alahärmäläinen Jari Välikangas Jari Välikangas Oy:stä, uutena ryhmänä perustettuun ruokavaliokuntaan valittiin jalasjärveläinen Juha Kiviniemi Kiviniemen Broiler Oy:stä ja seinäjokelainen Johannes Ahlholm Wikli Group Oy:stä.

Verkostojen johtoryhmissä jäsenistä jatkavat seinäjokelainen Anu Kuivaniemi A.K. Prokkisfirma Oy:stä ja kuortanelainen Kati Pasto Insinööritoimisto Pasto Ky:stä nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmässä sekä jalasjärveläinen Esko Katila Nestekaasu ja vaunuhuolto T:mi E.Katilasta yksinyrittäjäverkoston johtoryhmässä.

Työmarkkinavaltuuskuntaan varajäseneksi valittiin lapualainen Elina Harju HR Roihu Consulting Oy:stä.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko on ylpeä, että valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin saatiin eteläpohjalaista osaamista.

– On hienoa, että valtakunnallisiin ryhmiin saatiin näin paljon alueemme yrittäjiä. Arvostan suuresti, että nämä yrittäjät ovat valmiita antamaan osaamistaan järjestön ja yrittäjyyden voimavaraksi, Risikko kiittelee.

MAINOS
Edellinen artikkeliEsilämmitä auto ja varmista näkyvyys
Seuraava artikkeliTHL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa