Kauppias Iiro Takalasta SeAMKin ensimmäinen vuoden alumni

Mainos[adrotate banner="3"]

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ensimmäiseksi vuoden alumniksi on valittu soinilaistaustainen kauppias Iiro Takala, joka on valmistunut liiketalouden tradenomiksi vuonna 2011. Iiro Takalalla on vahva yrittäjätausta, ja hän toimii K-Rauta-kauppiaana Seinäjoella ja Lapualla.

SeAMKin vuoden alumni on SeAMKissa tutkinnon suorittanut henkilö, joka tekee omalla alallaan merkityksellistä työtä. Hän edistää osaltaan työelämän ja SeAMKin vuorovaikutusta sekä tuo korkeakoulua esille positiivisella tavalla.

MAINOS

Tämän vuoden valinnassa erityiskriteerinä nostettiin esille yrittäjähenkisyys, jolla tarkoitetaan mm. uuden etsimistä, kokeilunhalua ja periksiantamattomuutta. Myös alueelle luonteenomainen tekemisen meininki ja palvelualttius ovat osa yrittäjähenkisyyttä.

SeAMKin henkilöstöä pyydettiin marraskuun alussa tekemään ehdotuksia vuoden alumniksi sopivista henkilöistä. Hyviä ehdotuksia saatiin useita ja monelta eri koulutusalalta. Lopullisen valinnan teki SeAMKin alumnityöryhmä yhdessä johdon kanssa.

– Iiro Takala yrittäjänä edistää aktiivisesti työelämän ja SeAMKin vuorovaikutusta sekä tekee merkittävää paikallista ja alueellista työtä. Hän kehittää aktiivisesti uutta ja on säännöllisesti yhteydessä SeAMKiin. Iiro Takalassa ja hänen aktiivisessa toiminnassaan yhdistyvät mainiosti vuoden alumnin kriteerit, kiittelee rehtori Jaakko Hallila uutta vuoden alumnia.

Opintoja käytäntöön soveltaen

Takalalle kaupan alan valitseminen oli aikanaan luontevaa. Iiro Takalan isoisän isä perusti ensimmäisen kaupan Soinissa jo vuonna 1928, joten Iiro on neljännen polven yrittäjä.

– Itsellä oli alusta asti se fiilis, että kaupan ala on mun juttu. Yläasteen jälkeen menin Alajärven kauppaoppilaitokseen ja sieltä sitten SeAMKiin. SeAMKin opintojen kanssa yhtä aikaa tein K-kaupan esimiesvalmennusta. Tällä hetkellä K-Ryhmän kautta saadaan eri osa-alueista täsmäkoulutusta henkilöstön kehittämiseen tai kauppiastasolle, kertoo Takala.

Tradenomiopinnoistaan Takala nosti esille koulutuksen kokonaisvaltaisuuden ja verkostoitumismahdollisuudet. Asioiminen tuttujen kanssa on helppoa, ja monesti kaupungin, maakunnan tai yrittäjyysjärjestöjen parissa tapaa tuttuja SeAMKista valmistuneita.

– Opinnoista jäi hyvä tunne niiden kokonaisvaltaisuuden, yhteisöllisyyden sekä tekemisen meiningin vuoksi, sanoittaa Iiro Takala.

Tradenomiopintojen eri osa-alueet Takala pystyi kytkemään käytännön yritysmaailmaan ja ajattelemaan esim. lakiin tai matematiikkaan liittyviä oppeja käytäntöön soveltaen. Opinnot olivat juuri käytännön arkeen yhdistämisen vuoksi palkitsevia.

Yhteistyötä monella saralla

K-Rauta-kauppiaana Takala on tehnyt monentyyppistä yhteistyötä SeAMKin kanssa. Opiskelijoista on tullut hyviä kesätyöntekijöitä ja työntekijöitä, joilla on osaamista sekä halua sitoutua.

Monialaisuus on merkittävä vahvuus, ja K-Rautaan on tehtykin eri koulutusalojen opinnäytetöitä. Lisäksi Iiro Takala on ollut vuosittain mukana Vähittäiskauppa tänään -opintojaksolla.

MAINOS
Edellinen artikkeliMaaseutunuorten joulutulet syttyvät Alajärvellä ja Perhossa
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla 13 omikron-virusmuunnoksen aiheuttamaa koronatartuntaa – Nyrkki esittää rajoitusten tiukentamista