-15.8 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Sisätilojen kohdennettu kokoontumisrajoitus kiristyy Etelä-Pohjanmaan alueella

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään 23.12. tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uuden kohdennetun kokoontumisrajoituksen sisätiloihin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Määräys on voimassa 26.12.–23.1.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 174,6.

Tartuntamäärät jatkuvat korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja 58 §:n mukaisesta kokoontumisrajoituksesta sekä valtioneuvoston asettamista ravintolarajoituksista.

MAINOS

Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa.

Sairaanhoitopiiri on alueellisen yhteistyöryhmä nyrkin kokouksessa puoltanut aiempaa tiukempaa kokoontumisrajoitusta koko alueelle.

Rajoituksen tiukentamisella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Koronapassin käytössä tulee huomioida mahdolliset muutokset asetuksissa, joissa koronapassin käytöstä säädetään.

Sisätiloja koskeva kokoontumisrajoitus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tänään tekemällään päätöksellä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Määräys on voimassa 26.12.2021–23.1.2022.

Tämä päätös kumoaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §:n mukaisen päätöksen LSSAVI/18863/2021, joka on julkaistu avi.fi verkkosivulla.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä.

Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät