Lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan vuonna 2022, vuosiomavastuu nousee hieman

Mainos[adrotate banner="3"]

Lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan vuonna 2022, mutta vuosiomavastuu nousee hieman.

Lääkekorvausten vuosiomavastuu nousee vuoden vaihteessa reilulla kymmenellä eurolla. Vuonna 2022 vuosiomavastuu on 592,16 euroa.

MAINOS

Apteekki saa tiedon vuosiomavastuun ylittymisestä reaaliaikaisesti lääkeoston yhteydessä ja asiakas saa lisäkorvauksen heti apteekissa. Vuosiomavastuun ylityttyä asiakas maksaa jokaisesta korvattavasta valmisteesta vain 2,50 euron omavastuun.

Lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan: peruskorvaus on 40 %, alempi erityiskorvaus 65 % ja ylempi erityiskorvaus 100 %. Ostokertakohtainen omavastuu ylemmässä erityiskorvausluokassa pysyy 4,50 eurossa per lääke.

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on edelleen 50 euroa. Eli Kela-korvauksia saa vasta sen jälkeen, kun on maksanut itse 50 euroa korvauksen piiriin kuuluvista lääkkeistä. Alkuomavastuu voi luonnollisesti täyttyä jo vuoden ensimmäisellä ostokerralla, jolloin korvauksen saa suoraan 50 euron ylittävältä osalta.

MAINOS
Edellinen artikkeliKiviharrastajat palkinnoilla Lappajärvellä
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla 105 uutta koronavirustartuntaa – ilmaantuvuus 318,1