Koronatilanne heikentynyt radikaalisti – Nyrkki esittää kokoontumisrajoitusten tiukentamista

Mainos[adrotate banner="3"]

Tänään 3.1. kokoontunut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi koronatartuntojen määrän nousseen yhtäkkisesti äärimmäisen korkeisiin lukemiin. Vuoden 2021 viimeisen viikon aikana todettiin yhteensä 710 tartuntaa.

Nyrkki esittää aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien sekä yleisten kokousten enimmäisosallistujamäärän kiristämistä kymmeneen henkilöön.

MAINOS

Kasvomaskien käyttöä suositellaan laajasti kaikille 5. vuosiluokkalaisille ja sitä vanhemmille.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla peräti 710 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 258.

Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 4232. Tartuntoja tuli etenkin pääkaupunkiseudulta alueellemme joulunviettoon saapuneiden mukana. Koska pääkaupunkiseudulla omikron-muunnos on jo valta-asemassa, on selvää, että omikron leviää nyt myös Etelä-Pohjanmaalla.

Ilmaantuvuusluvut alueellamme ovat aivan eri tasolla kuin aiempina viikkoina: 14 vuorokauden ilmaantuvuus on 502 / 100 000 asukasta, 7 vuorokauden ilmaantuvuus 368 / 100 000 asukasta.

Viime viikon tartunnoista suurin osa (44 %) oli perhepiirin tartuntoja. Muilta sukulaisilta saatujen tartuntojen osuus oli 13 %. Epäselväksi jäi 20 % tartunnoista.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut edelleen. Nyt 15 % otetuista näytteistä osoittautui positiivisiksi. Tartunnan saaneista jonkin verran aiempaa harvempi, 44 %, oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 12 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on 10 koronapotilasta.

Koko Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 85,4 % on saanut 1. rokotuksen ja 81,5 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 25,6 % alueen yli 12-vuotiaista.

Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 87,9 % on saanut 1. rokotuksen ja 83,8 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 24,8 % yli 12-vuotiaista.

Viime viikolla otettiin yhteensä 4658 covid-19 -näytettä, viive näytteenotosta tuloksen valmistumiseen on noussut testien runsaan määrän vuoksi ja on nyt keskimäärin 23,2 tuntia.

MAINOS
Edellinen artikkeliSähköisten efektilaitteiden taitaja Wellu Leppälän sydän sykkii kotiseudulle Italian auringon alla
Seuraava artikkeliOpetusneuvos Pirjo Koivula on näköalapaikalla vaikuttamassa kansainväliseen kehittämistyöhön