Tutut Keskustaksin kuljettajat ajavat Kela-kyytejä myös 2022

Mainos[adrotate banner="3"]

Kela-takseissa on Etelä-Pohjanmaalla 1.1. alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat voi tilata. Tilanteen muuttuessa moni palvelun tarvitsija onkin suotta huolestunut, saako kyytiä jatkossa enää tutuilta kuljettajilta, mutta tämä huoli on turha.

– Keskustaksin tutut yrittäjät jatkavat toimintaa Järviseudulla, kuten tähänkin saakka, kertoo Keskustaksi Oy:n toimitusjohtaja Antti Ålander. – Vuoden alusta lukien asiakkaalla on mahdollisuus myös pyytää haluamaansa kuljettajaa ja toiveisiin vastataan, mikäli se on mahdollista.

MAINOS

Keskustaksi Oy:n lisäksi kyydin voi tilata myös Vaasan Ulataksi Oy:lta. Nämä palveluntuottajat vastaavat siitä, että kaikki niiltä tilatut Kelan korvaamat taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata numerosta 0800 924 40 (Keskustaksi Oy) tai numerosta 0800 500 100 (Vaasan Ulataksi Oy). Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta.

Valinnanvapauden lisäksi myös muita asiakkaiden toivomia muutoksia on tulossa. Jatkossa asiakas saa halutessaan tekstiviestillä tiedon, kun auto on hyväksynyt tilauksen, sekä kuljettajan puhelinnumeron.

Toinen tärkeä muutos on, että pitkäaikaiset tiedot asiakkaan oikeudesta taksin käyttöön sekä vuosiomavastuun täyttymisestä välittyvät Kelasta palveluntuottajalle.

Jos Kela on myöntänyt asiakkaalle aiemmin oikeuden vakiotaksin käyttöön, oikeus siihen säilyy.
Syy siihen, miksi entisen yhden palveluntuottajan sijasta tarjolla on jatkossa kaksi palveluntuottajaa, liittyy Kelan päätökseen valita kaikkiin maakuntiin kaksi palveluntuottajaa entisen yhden sijasta.

Keskustaksi sai kilpailutuksessa vastattavakseen paitsi Etelä-Pohjanmaan, myös Pohjanmaan ja Satakunnan Kela-kyydit yhdessä toisen palveluntuottajan kanssa.

– Toimintamme kasvaa merkittävästi ja olemme syksyn aikana sitouttaneet autoilijoita uusista maakunnista mukaan toimintaamme. Etelä-Pohjanmaalla meillä on ollut 350 autoa, kun Kelan vaatimus on nyt vähintään 177 autoa.

– Joitakin vanhoista autoilijoista maakunnassa on jäämässä toiminnasta pois ja osa valinnut Taksi Vaasan, mutta esimerkiksi Järviseudulla tutut taksit jatkavat.

Ålander vakuuttaakin, että myös vuodenvaihteen jälkeen Keskustaksilta voi turvallisin mielin tilata tutun, turvallisen ja laadukkaan kyydin.

Toiminnan laadukkuutta varmistaa myös se, että noin 1,5 vuotta sitten alkanut työ ISO 9001 sertifikaatin saavuttamiseksi on saatu päätökseen ja tämä kansainvälinen sertifikaatti on myönnetty Keskustaksi Oy:lle vähän ennen joulua, yhtenä ensimmäisenä taksinvälitysfirmana koko Suomessa.

– Tämä on meille tärkeä saavutus, joka todistaa, että toimintamme ja prosessimme täyttävät kansainväliset laatuvaatimukset. Se on laatuvakuutus kaikille asiakkaillemme ja toivottavasti myös kilpailuetu tulevaisuudessa.

Kelan yrittäjien kanssa sopima sopimus on kolmivuotinen ja siihen sisältyy kaksi yksivuotista optiovuotta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMuutoksia Kelan etuuksiin vuonna 2022
Seuraava artikkeliSähköisten efektilaitteiden taitaja Wellu Leppälän sydän sykkii kotiseudulle Italian auringon alla