Naisten Korisliiga tauolle

Naisten Korisliiga jatkuu 19.1.
Mainos[adrotate banner="3"]

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia 5.–17. tammikuuta väliseksi ajaksi. Asiasta päätti Suomen Koripalloliiton aikuisten pääsarjaryhmä tiistai-iltana pitämässään kokouksessa. Miesten Korisliigan runkosarja keskeytettiin jo 31.12.

Sarjan keskeytyminen tarkoittaa myös sitä, että naisten Korisliigassa toisena oleva Vimpelin Veto ei pelaa keskiviikoksi sarjaohjelmaan merkittyä vieraspeliä Kotkassa tai sunnuntaina kotiottelua Torpan Poikia vastaan.

MAINOS

Sarjaohjelmassa olevat ottelut 18.1. jälkeen pelataan normaalisti. Naisten Korisliigan runkosarjan päätymispäivä muutetaan tammikuun 22. päivästä kuluvan kuun 29. päivään. Jatkosarjat pelataan 5.2.–23.3. Pudotuspelisarjoja myöhäistetään Koripalloliiton mukaan 3–4 päivää.

Päätöksellä pyritään myös turvaamaan 15.–16.1. pelattavan Suomen cupin Final Fourin mahdollistaminen. Vimpelin Veto ei selvittänyt tietään neljän parhaan joukkoon.

Mikäli viranomainen asettaa kokoontumisrajoituksia eli rajoittaa otteluiden yleisömäärää tai ei salli yleisöä otteluihin, tulee ottelut pelata uuden sarjaohjelman mukaisesti.

Veto lähti joulutauolle hyvissä asemissa ja on sarjaa johtavasta Kotkan Peli-Karhuista neljän pisteen päässä. Veto on voittanut 14 pelaamastaan ottelusta kymmenen ja hävinnyt neljä. Kotisalissaan Veto on ollut toistaiseksi voittamaton.

Naisten Korisliigan Marraskuun valopilkuksi valittu Kym Royster johtaa pistetilastoa. Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett on puolestaan toisena sekä koriin johtaneiden syöttöjen tilastossa että levypallotilastossa. Vedon omiin kasvatteihin kuuluva Anni Kujala oli joulutauolle lähdettäessä kaukoheittoprosenteissa koko liigan toiseksi paras.

MAINOS
Edellinen artikkeliNyrkkeily vei SM-hopeamitalisti Emma Jokiahon Alajärveltä Tampereelle
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan Yrittäjät vaatii koronarajoitusten selventämistä ja karanteeniajan lyhentämistä