Työttömyys laskee edelleen

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella 2652 henkilöllä, eli 29,1 prosentilla. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (-43,2 %) ja Pohjanmaalla (-36,6 %).

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 23 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,5 %) jälkeen.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisestä kuukaudesta 1075 henkilöllä. Vuoden ajasta riippuen työttömyyttä kuvaavat kuukausiluvut vaihtelevat ja työmarkkinoiden toiminnalle on tyypillistä voimakkaat kausivaihtelut.

Joulukuun osalta tilanne Etelä-Pohjanmaalla noudattelee normaalin kausivaihtelun mukaista kehitystä.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden joulukuun lopussa oli 935, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 1544 henkilöä (-62,3 %). Edellisestä kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 464 henkilöllä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3896 kappaletta, joka oli 1647 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (73,2 %).

Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6856 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Seinäjoen alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta.

Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Ilmajoella (-37 %), Isossakyrössä (-37 %), Kauhavalla (-35 %) ja Karijoella (-33 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (4,1 %), Evijärvellä (5,3 %) ja Ilmajoella (5,4 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

MAINOS
Edellinen artikkeliNoora Ojanperän näyttely Nelimarkka-museolla avaa nuoren taiteilijan maailmaa
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt