Oma Säästöpankilla takana vahvan kasvun vuosi, myös Alajärven konttorilla kasvua joka osa-alueella

Palvelupäällikkö Helena Marjomäki Oma Säästöpankki Oyj Alajärven konttorilta tiedotti pankin paikallisista kuulumisista samalla, kun Oma Säästöpankki Oyj:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi tiedotti koko konsernin tuloksesta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Palvelupäällikkö Helena Marjomäki Oma Säästöpankki Oyj Alajärven konttorilta kertoo, että vuosi 2021 oli edelleen kasvun vuosi, jolloin jälleen kolkutteltiin ennätystuloksia ja kasvua tapahtui joka osa-alueella.

– Asiakaskantamme kasvoivat niin henkilöasiakas kuin pk-yrityspuolella. Pankkimme Lähellä ja Läsnä -teemasta pidetään. Meillä on laajat aukioloajat ja meille on helppo varata aikoja, niin kotisivujemme kautta, kuin soittamalla tai käymällä.

MAINOS

– Pyrimme nopeaan ja joustavaan päätöksentekoon, mikä omalta osaltaan edesauttaa asiakkaiden siirtymistä pankkiimme.

Alajärven konttorissa palvelevat Marjomäen lisäksi palveluneuvojat Päivi Sironen, Eija Uusitupa ja Joakim Övermark. Tuire Viinamäki on parhaillaan hoitovapaalla. Lisäksi vaativimpiin ja isompiin asiakaskokonaisuuksiin saadaan apuja pankin yrityspankin puolelta.

– OmaSp on allekirjoittanut sopimuksia erilaista takausohjelmista Euroopan Investointirahaston (EIF) kanssa. Niiden keskeisenä tehtävänä on tukea mikroyrityksiä ja helpottaa esim. pienyritysten, startup-yritysten ja pienyrittäjien ja pk-yrittäjien lainansaantimahdollisuuksia. EIF:stä tuetaan innovointia, tutkimusta ja kehitystä, yrittäjyyttä, kasvua ja työllisyyttä tukevia EU:n tavoitteita.

– Näistä olemme löytäneet monelle yrittäjälle helpottavan ratkaisun, jos tai kun omia vakuuksia ei ole ollut riittävästi saatavilla, Marjomäki kertoo.

– Meillä on nykyaikaiset digitaaliset palvelut käytössä eli asiointi on helppoa, jos käynti konttorissa ei onnistu. Neuvotteluja käydään verkossa ja allekirjoitukset otamme sähköisesti.

Alajärven konttorissa on tehty loppuvuodesta niin asiakastyytyväisyys-, kuin henkilöstön työtyytyväisyyskyselyt. – Konttorimme sai mairittelevat lukemat, mikä kertoo sen, että teemme työtämme oikein ja sen suuntaisesti mitä asiakkaat haluavat.

– Palveluamme arvostettiin 4,6/5,0 ja varsinkin omaan yhteyshenkilöön oltiin tyytyväisiä, sillä tulos oli 4,9/5,0. Asiakkaat pitävät siitä, että kassalla voi asioida joka arkipäivä koko pankin aukioloajan. Myös henkilökunnalla on töissä hyvä olla, sillä kokonaisarvosanaksi kyselyssä saatiin 4,73/5,0.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen isot yleisötilaisuudet jouduttiin pääsääntöisesti jättää pitämättä viime vuonna, mutta Töysän Säästöpankkisäätiön kautta tuettiin ja avustettiin monia juttuja.

– Avustuksia jaettiin Järviseudun alueelle 60000 euroa. Suurin oli loppuvuodesta juniorijoukkueille myönnetty ”koronatuki”, tähän annettiin 34000 euroa. Avustuksen saajia oli Alajärveltä, Soinista, Vimpelistä ja Lappajärveltä.

– Muita avustuksen saajia oli mm. Järviseudun Rasti, RC Hietaneva, Soinin Musiikinharrastajat, Soinin Sisu, Saukonkylän kyläseura, Savonjoki Soudfest ja Levijoen Maatalousnaiset.

– Hyvä Aika -keräykseen annettiin avustusta. Saimme olla yhden ison tapahtuman järjestelyissä mukana, kun Alajärven Ankkureiden lentopallojaoston kanssa järjestimme Mestaruusliigan lentopallopelin.

– Toivotaan, että vuodesta 2022 tulee nyt vapaampi ja turvallisempi liikkua, että sosiaalinen kanssakäyminen palaisi ennalleen, Marjomäki toteaa ja kertoo, että ainakin perinteistä OmaSPn laskettelutapahtumaa pyritään jälleen kevättalvella järjestämään.

Oma Säästöpankki Oyj ennätyslukemiin

Oma Säästöpankki Oyj -konsernin tilinpäätös vuodelta 2021 kertoo suurista kasvulukemista.

Korkokate kasvoi 18,2, asuntoluottokanta 29,8 ja yritysluottokanta 27,4 prosenttia. Talletuskanta kasvoi 21,9 ja palkkiotuottojen ja -kulujen nettoerä 15,1 prosenttia.

Yhtiö toteutti joulukuussa Eurajoen Säästöpankin liiketoiminnan hankinnan. Se kasvatti yhtiön tasetta 335 miljoonaa ja lisäsi asiakkaiden määrää 12000 asiakkaalla.

Yritysjärjestelyn tulosvaikutus arvioidaan olevan noin 14 miljoonaa euroa, josta 7,5 miljoonaa euroa on kirjattu yhtiön tilikauden 2021 tulokseen ennen veroja. Liiketoiminnan hankintaan liittyvät kustannukset olivat 4,4 miljoonaa euroa.

Yhtiö tiedotti kesäkuussa sopineensa Cognizantin kanssa peruspankkihankkeen keskeyttämisestä. Cognizant maksoi yhtiölle korvauksen, jolla oli 22 miljoonan euron positiivinen vaikutus yhtiön tulokseen ennen veroja.

Koko vuoden osalta liiketoiminnan tuotot kasvoivat 41 prosenttia ja olivat 156,6 miljoonaa euroa. Rahoitusvarojen arvonalentumistappiot laskivat edelliseen vuoteen nähden ja olivat 7,3 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen kulu-tuottosuhde nousi hieman ollen 47,9 prosenttia.

Yhtiö arvioi, että kannattava kasvu jatkuu edelleen vahvana.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKuntatalous selvisi vahvana toisesta koronavuodesta, mutta rakenteelliset ongelmat ovat ratkaisematta
Seuraava artikkeliSairaalahoidon tarve on nyt epidemian tärkein mittari