-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Veto hakee hyviä asetelmia jatkosarjasta

Vimpelin Vedon naisten Korisliiga-joukkueen kausi jatkuu ylemmässä loppusarjassa, jonne selvitti tiensä sarjan viisi parasta joukkuetta.

Veto lähtee jatkosarjaan kehittämään peliään ja hakemaan hyviä asetelmia kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattaviin pudotuspeleihin. Jatkosarjat käynnistyivät lauantaina ja ensimmäiseen otteluunsa Veto matkasi helsinkiläisen Torpan Poikien vieraaksi.

MAINOS

Siellä joukkue joutui nielemään tappion karvasta kalkkia.

Jatkosarja pelataan kaksinkertaisena. Vedon lisäksi ylemmässä loppusarjassa pelaavat Kotkan Peli-Karhut, Torpan Pojat, Kouvottaret ja HBA-Märsky. Runkosarjan pisteet seuraavat sekä ylempään että alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjassa pedataan asetelmia puolivälieriä silmällä pitäen. Puolivälieriin selviävät kaikki ylemmän loppusarjan joukkueet sekä alemman loppusarjan kolme parasta joukkuetta.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertoo, että Vedolla on ylemmän jatkosarjan aikana aikaa kehittää omaa peliään ja pelata mahdollisimman hyvästä sijoituksesta pudotuspelejä ja pudotuspelien kotietua silmällä pitäen.

– Ylemmän jatkosarjan kärki on aika tasainen. Peli-Karhut on erottunut muista, mutta muuten liikutaan hyvin pienillä pistemarginaaleilla. Lähdemme loppusarjaan taistelemaan ja kehittämään omaa peliämme. Voimme myös kokeilla taktisia juttuja.

Veto haluaa Kujalan mukaan saada viimeisessä, Torpan Poikia vastaan pelatussa runkosarjan ottelussa nilkkansa loukanneen laituri Shaylen Burnettin terveeksi ja pelikuntoon. Vedon avausviisikko on ollut vahvassa vireessä koko kauden.

Sentteri Kym Royster kuuluu sarjan parhaisiin korintekijöihin, Burnett on loistanut levypallotilastossa ja koriin johtaneissa syötöissä. Uransa parasta kautta pelaava Vedon oma kasvatti Anni Kujala oli runkosarjan viidenneksi paras onnistuneiden kolmen pisteen heittojen tilastossa.

Veto pelaa ensimmäisen kotiottelunsa keskiviikkona 16.2. Kouvottaria vastaan. Lieventyneet yleisörajoitukset mahdollistavat sen, että liikuntahallin lehtereille voidaan ottaa ottelua seuraamaan puolet katsomon kokonaiskapasiteetista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät