Vanhamäen yritystoiminta jatkuu jo kolmannessa polvessa

Matti Vanhamäki (vas.) jatkaa nyt kolmannen polven yrittäjänä, kun tilausliikenne siirtyi Matin yritykselle Lasse -isältä. Taksia ei uudelle yrittäjälle siirtynyt, vaan Lasse jatkaa sillä liikennöintiä toistaiseksi.
Mainos[adrotate banner="3"]

Pauli Vanhamäki aloitti toimintansa Vimpelissä vuonna 1965 taksiautoilijana. Nyt vuonna 2022 toiminta jatkuu Matti Vanhamäen toimesta tilausliikenteeseen sopivalla kalustolla.

Paulin jälkeen Lasse jatkoi omana yrityksenään vuonna 1998. Lassen toimesta yritystoimintaa laajennettiin ja ensimmäinen linja-auto hankittiin vuonna 2000. Näihin aikoihin mukaan liittyi myös Lassen puoliso Tarja Yli-Lankoski. Halu yrittämiselle oli kova ja tarve autokannan laajentamiseen palveli näin sekä kunnan että yritysten tarpeita.

MAINOS

Vuoden vaihteeseen saakka yrityksen nimi on ollut Taksi- ja linja-autoliikenne Lasse Vanhamäki Oy. Nyt seuraava sukupolvi aloittaa toimintansa nimellä Tilausliikenne Vanhamäki Ky. Taksia ei uudelle yrittäjälle siirtynyt, vaan Lasse jatkaa sillä liikennöintiä toistaiseksi.

Tilausliikenne Vanhamäki Ky:n kotipaikka on Vimpeli, Matti perheineen asuu Alajärvellä. Yrityksen tarkoituksena onkin palvella koko Järviseutua.

Kalustona on tällä hetkellä pikkubussit 1+16, 1+19 ja 1+23, joiden koko on todettu optimaaliseksi niin koulukuljetusten kuin tilausliikenteenkin tarpeisiin.

Työtä jatkavat matin rinnalla niin Lasse kuin Tarjakin, jotka tulevaisuudessa jäävät pikkuhiljaa taustalle. Yritykselle myös ulkopuolinen apu on ollut ja tulee jatkossakin olemaan välttämätöntä. Kiitos kuuluukin kaikille toiminnassa mukana olleille.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSukupolvenvaihdos Autokorjaamo K. Peltoniemellä
Seuraava artikkeliVeto hakee hyviä asetelmia jatkosarjasta