-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kokoomus esittää Vistbackaa hyvinvointialueen turvallisuuslautakunnan johtoon

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan hyvinvointialueen luottamuspaikkajaon. Valtuustoryhmät esittävät luottamushenkilöt tehtäviinsä aluevaltuustojen kokouksissa 7.3.

– Luottamuspaikkajako kokonaisuutena onnistui erinomaisesti, sillä saimme kaikissa maakunnissa huomioitua alueellisen jakautumisen luottamustehtävissä. Valitut henkilöt pystyvät edustamaan koko maakuntaa, tiivistää Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

MAINOS

Pohjanmaan Kokoomus jakoi luottamushenkilöille yhteensä 82 eri tehtävää kolmella hyvinvointialueella.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtotehtäviin valittiin esitettäviksi seuraavat henkilöt: Valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko, Seinäjoki, hallituksen varapuheenjohtaja Sami Keskinen, Kurikka, hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen sekä yhdyspintojen lautakunnan puheenjohtaja Lasse Rajala, Lapua, turvallisuuslautakunnan puheenjohtaja Raimo Vistbacka, Alajärvi ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Riitta Koivula, Kauhajoki.

Yksilöasioiden jaostoon esitetään jäseneksi Jukka Joensuuta Alajärveltä.

Vihreiltä esitykset hyvinvointialueen luottamustehtäviin

Etelä-Pohjanmaan vihreiden hallitus on vahvistanut esitykset omalta osaltaan hyvinvointialueen luottamustehtäviin.

Vihreät esittävät Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi Piia Äijöä Kauhajoelta. Hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen esitetään Laura Ala-Kokkoa Seinäjoelta.

– Olemme saaneet viime aikoina ehdolle uusia ihmisiä ympäri maakuntaa. Me vihreissä haluamme jakaa vastuuta mahdollisimman laajalle ja antaa mahdollisuuksia uusille ihmisille. Piia teki ensikertalaisena todella hienon kampanjan ja sai myös ison äänimäärän, kommentoi aluevaltuustoon valittu Etelä-Pohjanmaan vihreiden puheenjohtaja Jenni Kuisti Alajärveltä.

Kuistin varavaltuutettuina toimivat Mikko Jokipii Kurikasta sekä Tuomas Ojajärvi Seinäjoelta.

Perussuomalaiset painottaa alueellista tasapuolisuutta

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri esittää kokeneita luottamushenkilöitä hyvinvointialueen eri tehtäviin. Sen lisäksi alueellinen tasapuolisuus on nostettu tärkeäksi kriteeriksi luottamushenkilöitä esitettäessä.

– Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitus päätti esittää kokeneita luottamushenkilöitä hyvinvointialueen erilaisiin vaativiin tehtäviin. Katsoimme myös alueellisesti paikkajakoa siten, että pyrimme esityksissämme siihen, että jokainen maakunnan osa saisi henkilöitä luottamustehtäviin. Totta kai myös äänestäjien tahto otettiin huomioon, toteaa piirin puheenjohtaja Anne Matokangas.

Perussuomalaiset esittää hyvinvointialueen valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi seinäjokista Piia Kattelus-Kilpeläistä sekä aluehallitukseen Marko Vainionpäätä Alavudelta ja Riitta Kangasluomaa Lapualta.

Piirihallitus nimesi ehdolle hyvinvointialueen talous- ja investointilautakuntaan jäseneksi Anne Matokangasta (Alajärvi).

Vasemmisto esittää Ketolaa

Pohjanmaan Vasemmisto esittää Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle jäseneksi talous- ja investointilautakuntaan Olli Ketolaa Alajärveltä.

Hänen varajäsenekseen esitetään Ari Elomaata Jurvasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät