-3.8 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Helluntaiseurakunta valmistautuu vastaanottamaan Alajärvelle Ukrainan pakolaisia

Alajärven Helluntaiseurakunta on tehnyt eilen sunnuntaina päätöksen tarjota leirikeskustaan tarvittaessa Ukrainan sodan pakolaisille hätämajoituspaikaksi.

Seurakunnan pastori Kari Korhonen kertoo, että ajatus lähti halusta auttaa. – Pidän itse organisoituneesta toiminnasta. Toisaalta pienet järjestöt ovat hyviä, koska ne voivat toimia nopeasti, mutta toisaalta niillä asioita ei ole aina välttämättä mietitty loppuun saakka.

MAINOS

– Meillä Helluntaiherätyksessä Ukrainan tilanteeseen on reagoitu nopeasti. Meillä on ollut mm. valtakunnallinen webinaari, jossa tilannetta ja helluntaiseurakuntien mahdollisuuksia auttaa, on pohdittu, Korhonen kertoo.

Helluntaiherätyksellä on lähetystyöntekijöitä Baltiassa ja Ukrainassa, he tekevät muun muassa romanityötä. Niinpä paikalliset kontaktit alueelle ovat jo olemassa.

– Helluntaiseurakunnat ovat lähestyneet Maahanmuuttovirastoa tiedustellen mahdollisuutta auttaa. Olen sen vuoksi kartoittanut tilannettamme ja laittanut aluksi viestiä seurakuntamme johdolle. Leirikeskuksessamme ei ole vielä käyttövarauksia kevään ja alkukesän ajaksi, joten esitin että se varattaisiin hätämajoituspaikaksi.

Sunnuntaina asiasta keskusteltiin koko seurakunnan kanssa ja lopputulema on se, että tiloja tarjotaan tarvittaessa hätämajoituspaikaksi 14-16 henkilölle.

– Tulijat ovat todennäköisesti pääasiassa naisia lapsineen, joten emme halua laittaa patjamajoitusta, vaan hoitaa asian niin että kaikille on omat huoneet, Korhonen sanoo.

Alajärven helluntaiseurakunnassa on venäjänkielisiä henkilöitä, samoin venäläis- ja ukrainalaistaustaisia. Kun asia on ajankohtainen, vapaaehtoisista saadaan hyvä avustajajoukko.

– Nyt teemme tarvittaessa viralliset sopimukset maahanmuuttoviraston kanssa, jonka organisoimana hätämajoittujat meille tulevat. Ajankohdasta ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät