0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

J & J Herrala – kaikkien remontointi- ja rakennusjanoisten Kari Grandi

Joskus asiat etenevät ikään kuin puolivahingossa. Yksi asia johtaa toiseen, kolmas kurkkii nurkan takana ja sitten huomataankin, että sivutuotteena on syntynyt jotain uutta. Jotakuinkin näin on saanut alkunsa myös J & J Herrala.

Jouni ja Jenni Herralan yhdessä tekemä upea parisänky!

– Kaikki alkoi siitä, että palkkasimme Jari Herralan kirvesmieheksi maatalouden puolelle. Möimme sitten kirvesmiespalveluita siltä puolelta ja töitä riitti! Samoihin aikoihin oli Timo Uitto Oy:n osakekanta myynnissä. Siitä se ajatus jotenkin lähti.

MAINOS

Melkein samaan hetkeen sattui Vimpelin puu ja parkki -liiketoiminnan ostaminen. Se moninkertaisti sekä toiminnan, että työntekijöiden määrän.

Käytännössä J & J Herrala on haarautunut kahteen alaan: rakennus- ja remontointityöhön ja puupakkausalusta puolelle, kertoo yrityksen toinen omistaja Jenni Herrala.

Pientä pintaremonttia tai isompaa uudiskohdetta, kaikki onnistuu

J & J:n rakennus- ja remonttipuoli työllistää tällä hetkellä neljä miestä. Remontti- ja rakennuskohteita on kerääntynyt mukavasti laidasta laitaan.

J & J Herrala toteutti eteisremontin Taina ja Juhani Siirilän omakotitaloon. Kuva: Taina Siirilä.

– Ollaan tehty pintaremontteja, kodin laajennusprojekteja, kattoremontteja, terasseja ja sen sellaisia, sanoo Jenni.

– Jonkin verran ollaan myös välitetty rakennustarvikkeita, lähinnä puutavaraa. Yhteistyötä on monien kauppiaiden ja urakoitsijoiden kanssa, lisää toimitusjohtaja Jouni Herrala.

Herralat kertovat, että puun parissa tulee harrasteltua myös vapaa-aikana. Viimeisimpiä isoja projekteja on pariskunnan yhteinen taidonnäyte, puusta tehty parisänky. Urakassa oli selkeä työnjako: Jounin työnkuvaan kuului isommat linjaukset, kun taas Jenni kertoo tehneensä sänkyyn kaiverrukset ja pintakäsittelyn.

– J & J Herralassa töissä oleva Jari Herrala on toiselta ammatiltaan myös puuseppä, joten vastaavanlaisia tilaustöitäkin olisi ihan mahdollista toteuttaa, kertovat Jenni ja Jouni.

Kesän kalenteri täyttymään päin

J & J Herrala palkkasi viime kesänä toimistolle touhukkaan puuhanaisen paperitöiden paineita helpottamaan. Toimistokoordinaattorina työskentelevä Teija Uitto-Kohonen on viihtynyt työssään hyvin ja toimenkuvakin on laajentunut viime kesästä. 

– Työhön kuuluu hallinnollisia töitä, sähköposteihin vastailua, laskujen maksua ja kaikkea siltä väliltä -paitsi remonttitöitä, naurahtaa Uitto-Kohonen.

– Kesän osalta kalenteria täytetään parasta aikaa! Joten tiedustelua kannattaa ruveta ripeästi tekemään, mikäli haluaa varmistaa remontille jonkin tietyn ajankohdan, vinkkaa Uitto-Kohonen.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät