J & J Herrala – kaikkien remontointi- ja rakennusjanoisten Kari Grandi

J & J Herralan yrittäjät Jouni ja Jenni Herrala kertovat, että toimenkuvaan kuuluu niin pientä pintaremonttia kuin isompaa uudiskohdettakin. Kuva: Maarit Liikala.
Mainos[adrotate banner="3"]

Joskus asiat etenevät ikään kuin puolivahingossa. Yksi asia johtaa toiseen, kolmas kurkkii nurkan takana ja sitten huomataankin, että sivutuotteena on syntynyt jotain uutta. Jotakuinkin näin on saanut alkunsa myös J & J Herrala.

Jouni ja Jenni Herralan yhdessä tekemä upea parisänky!

– Kaikki alkoi siitä, että palkkasimme Jari Herralan kirvesmieheksi maatalouden puolelle. Möimme sitten kirvesmiespalveluita siltä puolelta ja töitä riitti! Samoihin aikoihin oli Timo Uitto Oy:n osakekanta myynnissä. Siitä se ajatus jotenkin lähti.

MAINOS

Melkein samaan hetkeen sattui Vimpelin puu ja parkki -liiketoiminnan ostaminen. Se moninkertaisti sekä toiminnan, että työntekijöiden määrän.

Käytännössä J & J Herrala on haarautunut kahteen alaan: rakennus- ja remontointityöhön ja puupakkausalusta puolelle, kertoo yrityksen toinen omistaja Jenni Herrala.

Pientä pintaremonttia tai isompaa uudiskohdetta, kaikki onnistuu

J & J:n rakennus- ja remonttipuoli työllistää tällä hetkellä neljä miestä. Remontti- ja rakennuskohteita on kerääntynyt mukavasti laidasta laitaan.

J & J Herrala toteutti eteisremontin Taina ja Juhani Siirilän omakotitaloon. Kuva: Taina Siirilä.

– Ollaan tehty pintaremontteja, kodin laajennusprojekteja, kattoremontteja, terasseja ja sen sellaisia, sanoo Jenni.

– Jonkin verran ollaan myös välitetty rakennustarvikkeita, lähinnä puutavaraa. Yhteistyötä on monien kauppiaiden ja urakoitsijoiden kanssa, lisää toimitusjohtaja Jouni Herrala.

Herralat kertovat, että puun parissa tulee harrasteltua myös vapaa-aikana. Viimeisimpiä isoja projekteja on pariskunnan yhteinen taidonnäyte, puusta tehty parisänky. Urakassa oli selkeä työnjako: Jounin työnkuvaan kuului isommat linjaukset, kun taas Jenni kertoo tehneensä sänkyyn kaiverrukset ja pintakäsittelyn.

– J & J Herralassa töissä oleva Jari Herrala on toiselta ammatiltaan myös puuseppä, joten vastaavanlaisia tilaustöitäkin olisi ihan mahdollista toteuttaa, kertovat Jenni ja Jouni.

Kesän kalenteri täyttymään päin

J & J Herrala palkkasi viime kesänä toimistolle touhukkaan puuhanaisen paperitöiden paineita helpottamaan. Toimistokoordinaattorina työskentelevä Teija Uitto-Kohonen on viihtynyt työssään hyvin ja toimenkuvakin on laajentunut viime kesästä. 

– Työhön kuuluu hallinnollisia töitä, sähköposteihin vastailua, laskujen maksua ja kaikkea siltä väliltä -paitsi remonttitöitä, naurahtaa Uitto-Kohonen.

– Kesän osalta kalenteria täytetään parasta aikaa! Joten tiedustelua kannattaa ruveta ripeästi tekemään, mikäli haluaa varmistaa remontille jonkin tietyn ajankohdan, vinkkaa Uitto-Kohonen.

Johanna Korkea-aho

MAINOS
Edellinen artikkeliKaroliina haluaa urheiluhieronnan erikoisammattitutkinnon myötä panostaa lihasperäisten vaivojen ennaltaehkäisyyn
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan Yrittäjät: Jakeluvelvoitteen tilapäinen laskeminen nopea keino alentaa polttoaineiden hintaa