-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät: Jakeluvelvoitteen tilapäinen laskeminen nopea keino alentaa polttoaineiden hintaa

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien työvaliokunta kiirehtii kuljetusalan yritysten ahdingon helpottamista.

Ukrainan sodan alettua dieselin pumppuhinta on noussut kymmeniä senttejä litralta. Polttoainehintojen viime vuonna alkanut nopea kallistuminen ajoi yrityksiä ahtaalle jo ennen sotatilaa.

Polttoainekustannusten nousu vaikuttaa lähes jokaisen yrityksen toimintaan ja aiheuttaa hintapaineita ainakin välillisesti melkein kaikille suomalaisille. Ostovoima vähenee varsinkin niillä, joiden on pakko käyttää autoa esimerkiksi työmatkoillaan.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät vaatii yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa jakeluvelvoitteen laskemista tilapäisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että dieselin ja bensan sisältämien uusiutuvien polttoaineiden osuutta alennetaan. Muutos laskisi dieselin hintaa nopeasti arviolta noin 30 senttiä litralta.

Myös ammattidieselin valmistelua on nopeutettava. Osana raskasta liikennettä koskevaa ammattidieseliä on päätettävä myös niistä keinoista, joilla helpotetaan mm. pakettiauto- ja taksiliikenteen kustannuksia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät