LVI Höri sukupolvenvaihdoksen myötä Hanakat -ketjuun

LVI-ala on monipuolista ja töitä tehdään mitä erilaisimmissa kohteissa. LVI Hörin Mikko Ahopelto, Jarmo Höri ja Jukka Niemi työskentelevät pääasiassa Alajärven, sen ympäryskuntien ja Seinäjoen alueilla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vuonna 1983 Jarmo Hörin Alajärvellä perustama LVI Höri siirtyi viime syksynä sukupolvenvaihdoksen myötä Jukka Niemen ja Marko Hörin omistukseen.

Jarmo on nyt periaatteessa eläkkeellä, mutta edelleen jonkin verran työssä mukana ja uutena miehenä mukaan on loppuvuodesta tullut Mikko Ahopelto, joka vaihtoi autohommat oppisopimuskoulutukseen LVI-alalle.

MAINOS

Jarmo Höri on tehnyt putkitöitä jo vuodesta 1974 alkaen, aluksi vieraan palveluksessa. Viimeksi hän työskenteli Vesiveljet Oy:lla Kuortaneella, mutta 80 -luvulle tultaessa mieleen tuli, että voisi hommia tehdä yrittäjänäkin.

Aluksi Jarmo teki töitä yksin ja isänsä kanssa, yrityksen nimenä olikin Hörin maatalous- ja putkiliike. Peltoja viljeltiin siinä sivussa vuoteen -90 saakka. Tuolloin oli jo tullut selväksi, että putkimiehistä ei ole ylitarjontaa, sillä vettä ja viemäreitä on tarvittu aina, ja niitä tarvitaan jatkossakin.

Jukka tuli vuonna 2009 ensimmäisen kerran firmaan kesätöihin, meni myöhemmin armeijaan ja ajatteli, että hänestä tulisi jotain ihan muuta kuin lvi-asentaja. Kuitenkin vuonna 2012 hän aloitti työt Jarmon rinnalla oppisopimuskoulutuksessa.

Asiakaspalvelusta tykkäävä mies kävi välillä hetken myyntihommissakin, mutta asiakaspalvelun ja käytännön työt yhdistävä ala veti nuoren miehen takaisin ja niinpä Jarmon haaveiltua eläkepäivistä, oli aika tehdä sukupolvenvaihdos.

Yrityksen toimitusjohtajana toimii Seinäjoella asuva Marko Höri, joka tekee yritykselle LVI-suunnittelu ja -valvontatöitä.

Jukka Niemelle yrittäjäksi ryhtyminen oli melko selvä asia, jota ei tarvinnut kauaa pohtia. Myös itse ala on hänelle mieluisa. Siinä saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja etenkin uudiskohteet tuovat hyvän mielen kun näkee, miten tyytyväiseksi asiakas tulee.

Toista on vesivahinkoja korjattaessa, silloin asiakkaat eivät ole aivan parhaimmalla tuulella. Kosteusvauriot löytyvät tyypillisimmin pesutiloista ja niitä tulee tietyn ikäisissä asuinnoissa eteen säännöllisesti.

Koska yritys tarjoaa hyvinkin työtä kahdelle täysipäiväiselle, oli selvää, että Jarmon jäädessä eläkepäiville, olisi rinnalle löydyttävä toinen tekijä.

– En oikeastaan edes etsinyt ammattiopinnoista valmistunutta asentajaa, koska oma kokemukseni ammattitaidon hankkimisesta oppisopimuskoulutuksella oli niin hyvä, Jukka Niemi kertoo.

Mikko Ahopellon kanssa Jukka alkoi sitten jutella asiasta, olivathan miehet tuttuja ennestäänkin. Asiaa puhuttiin vuoden verran, kunnes päätös Mikolla kypsyi. Autoalallakin töitä kyllä riittäisi, mutta alan vaihto tuli hyvän kohtaan.

  • On mukava tehdä välillä vähän muutakin. Tässä pääsee enemmän töihin asiakkaan kanssa ja kaikki paikat ovat aina erilaisia, Mikko Ahopelto toteaa.

LVI-ala onkin monipuolista ja töitä tehdään mitä erilaisimmissa kohteissa. – Työskentelemme Alajärven, sen ympäryskuntien ja Seinäjoen alueilla. Suurin osa työajasta menee uudisrakennusten parissa, Seinäjoelle on esimerkiksi urakoitu toistasataa rivitalohuoneistoa, Niemi kertoo.

Yritys tekee kaikkia alaan liittyviä töitä niin toisille yrityksille, rakennusliikkeille kuin yksityisille kuluttajillekin. Perinteisten putkihommien lisäksi työlistalla ovat mm. lämmitysjärjestelmien muutokset öljystä maalämpöön ja yleensäkin erilaiset energiansäästöön, automatiikkaan ja ilmanvaihtoratkaisuihin liittyvät asiat.

– Öljypoltinhuoltoja emme tee, se on oikeastaan ainoa alan palvelu jota meiltä ei saa, Niemi toteaa.

Maalämpöpumppuasennuksia yritys tekee paljon ja maalämpö onkin edelleen se, joka on toimivin vaihtoehdoista.

Hanakat-ketjusta monta etua

Viime vuoden lopulla LVI Höri liittyi osaksi Hanakat -ketjua lukuisista eri syistä. Ketju on luotettava kumppani ja tarjoaa markkinointiavun, sieltä myös saa apua erilaisissa eteen tulevissa kysymyksissä.

– Asiakkaille ketjuun kuuluminen on selvä etu, sillä nyt voimme tarjota urakoihin myös rahoituksen ja K-Plussapisteet.

Hanakat -sivujen kautta voi myös kysyä tarjouksen urakastaan. Sivulla on laskurit, jotka antavat kustannusarvion työlle ja tarvikkeille.

– Hanakoiden sivujen kautta voi tilata vaikka valitsemansa vessanpöntön asennettuna, ja kustannukset saa selville samantien, Niemi sanoo. – Näin asiakkaalle ei tule yllätyksiä loppulaskusta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin vanhus- ja vammaisneuvosto edistää digitaitoja ja liikuntaa
Seuraava artikkeliLeppäsen Sementtivalimolla pitkä historia – toiminta vaatii jatkuvia investointeja