Turvallisesti kotona mahdollisimman pitkään

Kotona asumista voidaan tukea eri tavoin. Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys järjestää 21.3. tilaisuuden, jossa saa tietoa asunnon muutostöiden korjausavustuksista, hakemusten tekemisestä ja annetaan henkilökohtaista neuvontaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Useimpien ihmisten toive ja haave on saada asua omassa kodissaan elämänsä loppuun asti. Harvoin se on mahdollista, mutta on tärkeää saada olla kotona niin kauan kuin voimat ja toimintakyky riittävät erilaisten tukitoimien avulla.

Kotona asumista voidaan tukea eri tavoin. Oikein suunniteltu, asukkaan tarpeet huomioon ottava asunto tukee kotona selviytymistä.

MAINOS

Asunnon muutostöihin voidaan hakea korjausavustusta esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremonttiin, ikkunoiden uusimiseen tai energiataloudellisiin korjauksiin. Kotiin voidaan laittaa luiskia, kaiteita, käsinojia, parantaa valaistusta, poistaa kynnyksiä ja tehdä asunnosta turvallinen myös toimintakyvyn heikentyessä.

Vanhustyön keskusliitolla on 14 korjausneuvojaa, jotka avustavat yli 65-vuotiaita asuntoon tarvittavien muutostöiden toteuttamisesta.

Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys järjestää 21.3. palvelutoimistossa, entisellä kunnantalolla, tilaisuuden, jossa Etelä- ja Keski-Pohjanmaan korjausneuvoja, rakennusmestari Timo Haakana kertoo erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, hakemusten tekemisestä ja antaa henkilökohtaista neuvontaa. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 11-12 ja kello 12 luento- ja neuvontatilaisuudella auditoriossa.

Luennolla on tärkeää tietoa eläkeläisille ja heidän läheisilleen, mutta myös remontteja tekeville henkilöille. Turvallinen asuminen kotona on meille jokaiselle sydämen asia.

MAINOS
Edellinen artikkeliLeppäsen Sementtivalimolla pitkä historia – toiminta vaatii jatkuvia investointeja
Seuraava artikkeliAurinkopaneelit tekevät tuloaan – oikean mitoituksen selvittää paikallinen ammattilainen