-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Turvallisesti kotona mahdollisimman pitkään

Useimpien ihmisten toive ja haave on saada asua omassa kodissaan elämänsä loppuun asti. Harvoin se on mahdollista, mutta on tärkeää saada olla kotona niin kauan kuin voimat ja toimintakyky riittävät erilaisten tukitoimien avulla.

Kotona asumista voidaan tukea eri tavoin. Oikein suunniteltu, asukkaan tarpeet huomioon ottava asunto tukee kotona selviytymistä.

Asunnon muutostöihin voidaan hakea korjausavustusta esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremonttiin, ikkunoiden uusimiseen tai energiataloudellisiin korjauksiin. Kotiin voidaan laittaa luiskia, kaiteita, käsinojia, parantaa valaistusta, poistaa kynnyksiä ja tehdä asunnosta turvallinen myös toimintakyvyn heikentyessä.

MAINOS

Vanhustyön keskusliitolla on 14 korjausneuvojaa, jotka avustavat yli 65-vuotiaita asuntoon tarvittavien muutostöiden toteuttamisesta.

Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys järjestää 21.3. palvelutoimistossa, entisellä kunnantalolla, tilaisuuden, jossa Etelä- ja Keski-Pohjanmaan korjausneuvoja, rakennusmestari Timo Haakana kertoo erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, hakemusten tekemisestä ja antaa henkilökohtaista neuvontaa. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 11-12 ja kello 12 luento- ja neuvontatilaisuudella auditoriossa.

Luennolla on tärkeää tietoa eläkeläisille ja heidän läheisilleen, mutta myös remontteja tekeville henkilöille. Turvallinen asuminen kotona on meille jokaiselle sydämen asia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät