0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 1555 henkilöllä eli 20,1 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 18,8 prosentilla.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (4,8 %), Evijärvellä (5,3 %) ja Ilmajoella (5,4 %).

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden helmikuun lopun lukumäärä pysyi hyvin lähellä tammikuun lopun lukuja ja laskua edellisestä kuukaudesta oli 21 henkilöllä.

Kokoaikaisesti lomautettuja oli Etelä-Pohjanmaalla helmikuun lopussa 951 henkilöä. Lomautettujen määrä laski vuoden takaisesta 554 henkilöllä (-36,8 %), mutta nousi edellisestä kuukaudesta 104 henkilöllä (12,3 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,2 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,1 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa vuoden takaiseen verrattuna. Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kuortaneella (-35 %), Lappajärvellä (-33 %), Alajärvellä (-30 %), Alavudella (-28 %) ja Lapualla (-26 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3177 kappaletta, joka oli 561 kappaletta (21,4 %) enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 9157 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät