Ukonmäki-Länsikylä ulkoilureitille haetaan rahoitusta Alajärvellä

Alajärven keskustan kuntoradalta Ukonmäkeen kulkeva ulkoilureitti voisi olla mahdollista yhdistää laajempaan reittikokonaisuuteen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että kaupunki hallinnoi suunnitellun Ukonmäki– Länsikylä ulkoilureitti -hankkeen, mikäli hankkeen rahoitus toteutuu.

Hankkeen taustalla on Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoima Kuuden tähden reitistön -hankekokonaisuus, joka  on kunnostanut Alavuden, Töysän, Kuortaneen, Soinin, Ähtärin ja Lehtimäen alueilla kulkevaa laajaa reittikokonaisuutta.

MAINOS

Lehtimäen Valkealammen kohdalta Kuuden tähden reitistöä kunnostaa Järviseudun Pyöräilyseura ry ”Kuuden Tähden reitti Valkealampi”-hankkeella. Pyöräilyseuran toteuttama hanke kunnostaa reitin Valkealammelta Länsikylään.

Alajärven keskustan kuntoradalta Ukonmäkeen kulkeva ulkoilureitti voisi olla mahdollista yhdistää tähän laajempaan reittikokonaisuuteen. Ukonmäestä Länsikylään on matkaa linnuntietä noin 15 kilometriä.

Toteutuessaan reitti yhdistäisi Alajärven keskustan kuntoradan Kuuden tähden reitistöön.

Luonto- ja lähimatkailu kiinnostaa yhä useampaa. Nykyään arvostetaan ennen kaikkea helppoa ja turvallista pistäytymistä luontoon sekä merkittyjä reittejä. Myös maastopyöräily kerää laajalti väkeä hyvien, monipuolisten reittien äärelle palvelujen pariin.

Laaja ja monipuolisesti palveleva reittikokonaisuus parantaisi merkittävästi koko reitistön alueen vetovoimaisuutta, parantaisi edellytyksiä tapahtumien järjestämiseen sekä tarjoaisi mahdollisuuksia myös alueen yrityksille.

Hankkeen tavoitteena on suunnitella hyvin ylläpidetty ulkoilureitti kohteesta Ukonmäki kohteeseen Länsikylä, joka tarjoaisi monipuoliset liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden.

Hankkeessa selvitetään mahdollisuudet ulkoilureitin rakentamiseen ja kootaan yhteen eri lajien harrastajien (urheilu- ja liikuntaseurat), maanomistajien ja matkailutoimijoiden tarpeet ja tahtotila reitin rakentamiselle ja ylläpitämiselle.

Hankkeesta jätetään rahoitushakemus Aisapari ry:lle. Hankkeen yksityinen rahoitus koostuu vastikkeettomasta työstä, joka koostuu mm. yhdistysten ja seurojen osallistumisesta hankkeeseen.

MAINOS
Edellinen artikkeliTyöttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta
Seuraava artikkeliSuperpesis palaa Kitrolle!