-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Karvonen ja Kangastupa Baseball U12 maajoukkueen harjoitusrinkiin

Koskenkorvan Urheilijoiden E-pojissa pelaavat seinäjokinen Kasper Karvonen, 11, ja alajärvinen Joona Kangastupa, 11, tulivat valituksi Suomen U12 baseballmaajoukkueen harjoitusrinkiin.

Maaliskuun tryoutiin osallistui 36 poikaa, joista valittiin 24 jatkoon. Lopulliseen Suomen U12 pikku karhujen maajoukkueeseen Wienin EM-kisoihin valitaan toukokuussa 18 pelaajan lopullinen kokoonpano.

MAINOS

Kun tilaisuus aukeni, Karvonen ja Kangastupa lähtivät katsomaan mielenkiinnosta, millainen laji baseball on. Molemmilla pojilla on reilut 5 vuotta takana pesäpallo-oppeja, josta oli apuja uudessa lajissa ja luonnollisesti myös tryou-leirillä.

Joukkueen runko muodostetaan Hyvinkään Tahkon ja Espoo Pesiksen E-pojista ja loput pelaajat täydennetään Suomen muista seuroista tulleista pelaajista.   

– Nyt aloitamme lajin opettelun ja harjoittelun heinäkuun EM-kisoja kohti. Lähiharjoitusten lisäksi pidämme verkko-opetuksia ja laadimme kirjallista materiaalia opetuksen tueksi.

– Huhtikuulla on seuraava viikonloppuleiri ja toukokuussa on tarkoitus asteittain tiivistää yhteisharjoittelua, mitä lähemmäs turnausta tulemme, toteaa joukkueen päävalmentaja Riku Katajamäki pelaajatiedotteessaan.

Maailman Baseball ja Softball liitto WBSC on lahjoittanut joukkueen pelaajille tarvittavat räpylät, kypärät, mailat ja catcherin varusteet.

Baseball U12 EM-kisoissa Itävallan Wienissä 5-10.7. pikkukarhut kohtaavat alustavasti maailmantilanteen salliessa Puolan, Venäjän, Iso-Britannian ja Ukrainan joukkueet.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät