Kuntalaisten olohuone -hanke etenee Vimpelissä

Kuntalaisten olohuone -hankkeen tilanne on mietityttänyt kuntalaisia Vimpelissä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuntalaisten keskuudessa paljon odotettu hanke on viettänyt viime aikoina hiljaiseloa. Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoo missä mennään.

– Vimpelin kunnan viimeiset vuodet ovat olleet taloudellisesti haastavia. Vuonna 2021 saatiin kaikki taseessa olevat alijäämät kuitenkin katettua. Tiukan taloudenpidon johdosta kunta on hakenut aktiivisesti eri rahoitusmuotoja eri investointihankkeisiin. Ulkopuolisia rahoituksia on saatu kotiutettua kuntaan useita miljoonia.

MAINOS

Kuntalaisten olohuone on yksi hankkeista, johon kunta sai ELY-keskuksen rahoituksen. Ajatus hankkeesta lähti Teija Uitto-Kohosen vetämästä viihtyvyyttä ja vetovoimaa Vimpeliin hankkeesta, jossa keskusteltiin keskustan alueen kehittämisestä yhtenä kohteena myös Saarikenttä, sanoo Sam.  

Sam kertoo, että hankkeen tarkoituksena on rakentaa pääportin ja sillan yhteyteen saarikentälle laajempi terassi eli olohuone, jossa on mahdollista kaikkien kuntalaisten viihtyä. Lisäksi terassin yhteyteen toteutetaan suunnitelman mukaan vip/kokoustilat sekä crossfit areena. Hanke toteutetaan kuntalaisten ja kunnan yhteistyönä siten, että työt tehdään pääosin talkoilla.

– Iso kiitos talkootöistä kuuluu erityisesti Voitto Jaakkolalle ja Markku Leppäniemelle. Hanketta tullaan jatkokehittämään kesän jälkeen, mutta pääosin valmista pitäisi olla ennen kesän pesäpallosesonkia.

– Vimpeli valmistautuu pesäpallo 100v juhlavuoteen. Pesäpallofestivaali järjestetään heinäkuussa, jolloin kuntaan odotetaan kymmeniä tuhansia turisteja. Kuntalaisten olohuoneen lisäksi kesällä käyttöön vihitään myös uudistettu kansallispelimuseo, sanoo Sam.

Johanna Korkea-aho

MAINOS
Edellinen artikkeliV.I.A Design – Riika Herttolan elämään käsityöt ovat kuuluneet lapsesta asti
Seuraava artikkeliLappajärven ja Vimpelin 4H työllistää nuoria perinteisillä tavoilla ja tuo alueelle uuden 4H Helppi -sovelluksen